Вебер и Тимерманс няма да са председатели на ЕК

Постът отива за някоя от малките страни в Европейския съюз?
2 юли 2019 14:20, Екип на Bloomberg
12
Вебер и Тимерманс няма да са председатели на ЕК
Снимка: Pixabay

Двамата водещи кандидати за най-важния пост в Европейския съюз Манфред Вебер и Франс Тимерманс няма да успеят да се преборят за поста, благодарение на съпротивата, която Германия и Франция ще срещнат от малките страни-членки в съюза. Това мнение сподели политологът доц д-р Стойчо Стойчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Голямата съпротива срещу Манфред Вебер произлиза от факта, че идва от голяма страна, като Германия. Обичайно малките страни-членки в ЕС изпитват опасения, че така голямата държава ще извлече по-големи ползи от своя кандидат и се обединяват срещу съответното предложение. Не мисля, че и Франс Тимерманс ще оглави ЕК. Изневиделица мисля, че ще дойде някакъв вариант от някоя малка държава“, казва Стойчев.

Името на Кристалина Георгиева е спрягано не само за този пост, но и за позицията на върховен представител по външната политика и сигурност. Политологът е на мнение, че страната ни няма нужда от човек, заемащ кух пост, а трябва да се стреми към ръководни позиции с реална оперативна власт, ако иска наистина да догони останалите членки в Евросъюза.

Целия коментар може да намерите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Кои постове този човек дефинира като "кухи" и ако са такива защо не бъдат премахнати? Малко ли бюрократи има в Брюксел?
7
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Кристалина Георгиева и Мария Габриел какви българки са те едната семейството и са в САЩ на другата във Франция и те самите няма да живеят в България и какви български интереси ще защитават и прокарват.И двете са чужди послушнички едната на САЩ другата на французите и са прави първо да си гледат свойте интереси и на децата си които сигурно и български не занят да говорят.
6
2
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
до 4 - ти като си по-умен, що не станеш на негово място :D Ама на уста си много печен :D ***!
5
2
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
до 2 - абе ти май си най-голямата калинка, ама никой никъде не иска да те набута и това е болката в коментара ти. Не става само с писане на глупости по форумите - трябва и акъл търтейчо :D
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с пост и без пост все ще сме на опашката с такъв п..рост и при..митивен премиер, какво е тръгнал да посредничи като две изречения на английски не може да върже, децата от езиковите школи знаят повече английски от него...
3
1
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
С какво България допринася в европейския съюз, че ще има важен оперативен пост? С трафиканти и къщи за гости ли?Само питам за един преател
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербероидите повтарят мъдрите слова на Първия. Не искали кух пост за много ценната им калинка. Пазарят се като на ориенталски пазар, лъжат се, крадат се за постове. Всеки иска да набута некадърните си калинки на важен пост.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама съвместно председателство ли има? Не трябва ли заглавието да е, че нито единият, нито другият ще е председател на ЕК?