Протести в Хонконг искат разследване на полицията

Протестиращите отправиха искания за демократични реформи
21 юли 2019 14:39, Анисия Иванова
12
Протести в Хонконг искат разследване на полицията
Снимка: БТА

Десетки хиляди се включиха в протест в Хонконг с искане за независимо разследване на тактиките на полицията, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Въпреки горещината облечените в черно протестиращи вървяха зад голям плакат с надпис "Независимо разследване за върховенство на закона".

Шествието премина от парка Виктория до спирката на метрото Ван Чай. Полицията съкрати оригиналния маршрут, позовавайки се на съображения, свързани със сигурността, а Административният съд отхвърли възраженията на организаторите на протестите.

Продемократичните протести започнаха миналия месец. Целта им беше да спрат спорен закон за екстрадицията, който щеше да позволи екстрадиране на хонконгски граждани в континентален Китай. Според критиците това можеше да доведе до неспазване на правата им, пише БТА.

Местната лидерка Кари Лам спря законопроекта, но някои протестиращи искат оставката й.

След спирането на законопроекта протестиращите отправиха искания за демократични реформи и разследване на обвиненията за полицейска бруталност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай си е купило тия които трябва. И другите останат в ръците на кумонистическата номенклатура, която ще ги превърне бавно в роби на болшивизма.
8
2
 
4
 
! Отговори
статистиката преди 4 години
Китай е на първо место с Роби. ОКОЛО 1 200 000 , без документи, без второ и фамилно име, без личен адрез, без собственост.След тях е Индия, Бразилия, На 6 место Русия
7
1
 
2
 
! Отговори
Тошо артиста преди 4 години
Всичко се повтаря като в Народна република България. 1948г. В резиденция Врана се събират комунисти, социалисти, земеделци, десни , по опозиционни и други към левите. След седмица тия опозиционните , десните и други в десно. Са извикани в МВР ЗА СПРАВКА. И повече никой не ги вижда.Водят се безследно изчезнали.При БКП " нема лабаво"- Т. Живков.
6
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 4 години
До До 5 МдаВ Китай всички работят!Къде и за какво е друг въпрос.
5
0
 
4
 
! Отговори
До 5 Мда преди 4 години
Едва ли ще бъдат китайците толкова великодушни към сороскитегендарподлоги та да им дадат работа ! Тия директно ще изчезнат и няма да се забележи даже липсата на няколко хиляди на фона на милиардите население.
4
1
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Ти си ясен на какво си "учен" политкоректни"либерал-демократе "спорни са само менторите ти,най вероятно са America for Bulgaria или An open society! Така че,без надзорен тон от платени к'елемета молим!
3
2
 
3
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Май автономията на Нонг Конг няма да изкара 50 години...Няколко милиона ще поработят безплатно на съответните места.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде да познаем от три пъти Кой ръчка нещата в Хонконг?
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искане за демократични реформи това е кошмар за китайските комунисти.