Отваряме българо-мароканска фабрика за космически храни

Към страната ни има инвеститорски интерес от Близкия Изток и Африка
Обновена: 29 юли 2019 15:10 | 29 юли 2019 10:45,
29

България и Мароко задълбочават търговското си сътрудничество след визита на премиера Бойко Борисов. Това ще се случва чрез новосъздадената Мароканско-българската търговско-промишлена палата.

"Целта е да използваме силата на Мароко като основна дестинация за работа в Централна и Западна Африка. Да работим с Мароко като реекспортен хъб", заяви председателят на Мароканско-българската търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов.

През 2020 година трябва да заработи българо-мароканска фабрика за космически храни в Мароко.

Страната ни има уникален опит в създаването на този вид продукт, подчерта Карастоянов. По думите му с нашите технологии запазваме храната с период на годност до 10 години.

Още по темата
"Всеки, който иска да работи в тези райони, да прочете корана и да си сложи розови очила. Когато подходите позитивно, се работи много лесно. Имах случай, в който един човек не си плащаше. Отпечатах му извадка от корана и той си плати до 3 дни", каза още Аспарух Карастоянов.

Той подчерта, че към страната ни има голям инвеститорски интерес от Близкия Изток и Африка, но огромният проблем за България са визите.

"Ние сме най-тежкото място за чуждестранен инвеститор. Който иска да инвестира в България трябва да мине през една мелачка на нерви", посочи Карастоянов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали знаем що за премиеримаме и с какъв мисловен апарат разполага. Човек от бизнессредите го потвърждава.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да затворите цикъла предлагам,да започнете производство и на памперси за космонавти!