Стачка на "Хийтроу". Отменят 172 полета

Все още не се знае кои ще са те
3 авг 2019 16:45, Нели Христова
3
Стачка на "Хийтроу". Отменят 172 полета
Снимка: Pixabay

Лондонското летище "Хийтроу" съобщи днес, че отменя 172 полета заради стачка, планирана за 5 и 6 август, предадоха световните агенции.

Юнайт (Unite), най-големият британски профсъюз, отхвърли поредно предложение на летищните власти за повишаване на заплатите на служителите.

Летището, което е най-натовареното във Великобритания, превантивно отмени полетите макар все още да се водят преговори за предотвратяване на протестните действия, предаде ДПА, цитирано от БТА

"Хийтроу" уточни, че като част от плана за действия при непредвидени ситуации работи с авиокомпаниите, за да обеди и намали броя на полетите през периода на стачката.

Юнайт предупреди, че близо 88 000 пътници могат да бъдат засегнати, ако в понеделник и вторник бъдат отменени 20 процента от полетите. Това ще наложи да бъдат изплатени обезщетения на стойност 2,3 млн. бр. лири (2,8 млн. долара). Разходите могат да се удвоят, ако синдикатът проведе и следващата планирана 48-часова стачка на 23 и 24 август. Според профсъюза в стачката могат да се включат до 2500 души.

Засега "Хийтроу" не съобщава които точно полети са отменени. Според Би Би Си обаче ще бъдат засегнати над 90 авиокомпании, допълва ТАСС. Летищните власти призовават пътниците да проверяват дали полетите им ще бъдат изпълнени, както и да пристигат на летището 2-3 часа преди излитането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 4 години
Амиии бавно бавно започвайте да ги уволнявате...и готово....все ще се намерят други да работят
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нелке.... какво е това "за да се обеди". Как въобще дори гимназия си минала?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E защо, като заплатите на отделни мениджъри растат в пъти, а множеството работници в едноцифрени проценти?След Брекзит нещата ще се оправят. Просто London Zoo от Commonwealth ще се разрастне и ще превземе летищата още повече.