Зеленски звънна на Путин, иска убийствата да спрат

4 украински войници бяха разстреляни на 6 август
7 авг 2019 18:11,
75
Зеленски звънна на Путин, иска убийствата да спрат
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че е провел телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин във връзка с четирима украински войници, които загинаха при обстрел в Донбас на 6 август.

Още по темата
"Казах му, че това не ни доближава до мира. Поисках от него да окаже влиянието си, за да спрат (сепаратистите) да убиват нашите граждани", каза Зеленски на пресконференция.

Той е подчертал необходимостта от възможно най-скорошна среща на лидерите на "нормандската четворка" (Русия, Украйна, Германия, Франция) и от това "да се видим очи в очи и да прекратим тази война".

"Вторият въпрос, който поставих е, че ние продължаваме разминирането и че трябва да съкратим от другата страна (времето за демонтаж на фортификационните укрепления) за строителството на мост в Станица Луганска. Още няколко въпроса, които повдигнах, са възвръщането на нашите пленници", добави украинският президент.

По неговите думи разговорът с Путин е бил дълъг. Украинският държавен глава добави, че руският президент му е обещал нещо, подробности за което ще бъдат разкрити по-късно, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни трябва украинско хитруване,майдани и прочие американски простотии.Зеленски трябва да си прибере армията,да откаже американски бази и т.н.Ако не е съгласен -- референдум за независимости присъединяване към Русия.
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БГ НЕМА САНКЦИИ НЕМА И ИКОНОМИКА
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТ ИСКА А ДИ МАХНЕ ВОИСКИТИ СИ ОТ ДОН ДОНБАС
62
0
 
8
 
! Отговори
Не прочетох преди 4 години
Не прочетох за убити цивилни: старци, жени, деца.Не прочетох едно украинско говорящо дете да е загинало.Напротив четем за сто убити рускоезични деца от украински войници.Каква е новината тук, убити войници, какво по-нормално от това.На воиниците им плащат, за да убиват, и за да бъдат убивани.Къде е трагедията тук?Искат война, да заповядат и да се молят да не ядосат рускоезичните и руснаците.Сто убити в Киев, Сто убити в Одеса, Сто убити деца в Луганск и Донецк.Е кво, да им ръкопляскам?
61
1
 
9
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Когато укрите бяха обградени в Дебалцовският "котел",кой спря избиването на около 9000 им армия там?И след като им дадоха "коридор" за изтегляне,къде отидоха да се предават организирано?Взводове и батальони с низшите чинове офицери,под "строй"!Къде ликуваха ранените им,кой ги хранише и се грижише за деморализираната им"армия"?Кой спря "сепаратисте" да не стигнат до Херсон и Одеса-практически нямаше кой да ги спре?Дадоха им мир,а те се реорганизираха,превъоражиха и започнаха пак провокаци.
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде можеш да знаеш, че Путин разбира само от дърво, щом като такова дърво още не е пораснало и вероятно няма да порасне. Май много компютърни игри играеш.
59
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 57Мисля, че санкциите се отразяват много благотворно на руската икономика. Санкциите ще стимулират развитието на определени сектори в икономиката на Русия, които без сакциите са в условия на силна конкуренция и не могат да се развият, а наличието на санкции премахва западната конкуренция, което ще стимулира вътрешното руско производство. Достатъчно е санкциите да продължат едно-две десетилетия и Русия повече няма да има необходимост от внос на стоките, подложени на санкции.
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
големия провал на проектантите майданаджийте е че Русия реализира плана си за Крим. Безредици и анархия в Украина и ето готов повод за прибиране на полуострова.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението е много просто - Украйна да махне всички войници от района и няма да стрелят по войници.
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи "възвръщането". Вероятно някой неграмотен преводач е превел (по-скоро го е преписал буквално от руски) "возвращения", което означава "връщане" и всички медии една от друга преписват и повтарят като папагали "възвръщането", без да вложат грам размисъл какво точно пишат. Аман от журналистическа неграмотност.
55
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече даже не е и тайна, че след санкциите стокооборотът на Русия със санкциониращите държави скочи почти двойно за няколко години. Остава въпросът: за какъв дявол са тия санкции и чия седалка забърсват?
54
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немедлено ЕС и САЩ да наложат още санкции санкции санкции, те неговите ще го изкормят жив, така са му "набрали"
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето западът наложи със сила "самоопределянето" на Косово, по силата на факта, че там живеят масово албанци. Какви обстоятелства забраняват същото събитие на други територии? Защо Крим не е признат като част от Русия, или на Донбас се забранява да се "самоопредели" като самостоятелна държава?
52
1
 
21
 
! Отговори
Пуц-пуц ааа ... преди 4 години
Когато стреляш срещу някого, рискуваш да ти отговорят със същото, а и да те поубият малко - не се сърди после. Дори и да си украински войник.
51
0
 
17
 
! Отговори
до Sicht Punkt преди 4 години
чудно за Макрон и боя над жилетките. в Париж кск ще характеризираш, ***
50
22
 
7
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
И на пaткитe на калдаръма е ясно, че сепаратистите в Донбас са подкрепяни от Путин. Ясно е, че той е сатрапа.Но Владимир велики своите московчани пребива, а пък вие искате да спре с убийствата. Тя и България е била на три морета и Македония е стигала чак до Вавилон и Ефрат, но сега не сме в древността или средновековието, а в ХХI век.
49
1
 
12
 
! Отговори
до 50 преди 4 години
Русия не желае тези два района, по изгодно е те да са федерализирани части от Украина или отделни държавки под Руска опека, като осетия и абхазия
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зеления не е просто момче, но за жалост не му давст сам да решава, в момента в който реално реши сам с Путин нещо да се разбере и да се спре тази война, ще му намажат ските. На Запад нямат интерес тази война да спре.
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така казано, Зеленски е признал, че Логанск и Донбас не са чат от Украйна, защото споменава "нашите граждани" (за убитите). С други думи, "сепаратистите" не са граждани на Украйна. Изглежда се задава ново разширение на Русия.
46
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Днес в aнглийския вестник "Гардиън" е публикувано заявление на aнглийската полиция, че те нямат доказателства, че зад нападението срещу руския предател и дъщеря му, стой Русия."---------------------------------Това признание е важно, но също така важен е и моментът на публикуването. Наглосаксите подло са изчакали първо бай Дончо да обяви преди седмица новите санкции срещу Русия, заради Скрипал и днес тихо си признават.