Жена ще лежи във френски затвор - отишла с децата си в Сирия

Тя се присъединила към престъпна организация и отнела деца
8 авг 2019 09:05, Елка Василева
18
Жена ще лежи във френски затвор - отишла с децата си в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Жена на 37 години, която е прекарала девет месеца в Сирия с трите си деца през 2017 г., беше осъдена на осем години затвор от съд в Париж, предаде Франс прес.

Радже Муджахид е осъдена за присъединяване към престъпна организация с терористични цели и отнемане на деца.

Тя е дъщеря на архитект, следвала е философия и социология, а след това е изкарала хотелиерска школа в Мароко.

През март 2017 г. след кръвопролитните ислямистки атентати във Франция, по-специално този в Ница, тя е отишла в Сирия, като взела със себе си 9-годишната си дъщеря и двамата си синове на възраст 7 и 5 години.

"Това заминаване е било подготвено, скрито от околните и смятано за окончателно", заяви съдът.

Вече омъжената жена отишла в Сирия при джихадист от групировката "Ахрар аш Шам", с когото е поддържала връзка онлайн и за когото се е омъжила при пристигането си в Идлиб, Северозападна Сирия.

Макар и "Ахрар аш Шам" да не е била в международния списък на терористичните организации, тя е поддържала "оперативни връзки с Ал Кайда" и следователно може да се определи като терористична групировка според френското право, прецени съдът.

Радже Муджахид се е върнала в Турция през декември 2017 г. бременна в седмия месец. Тя била експулсирана в Италия и пратена във френски затвор със заповед за издирване.

Тя е притежавала документи на Ахрар аш Шам, а в телефона й е имало снимки с джихадистка пропаганда, прояви на насилие и оръжия, както и на мъртви деца и на деца-войници, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В затвора, вместо на прасетата...На тези французи не само сиренето им е мухлясало...
14
3
 
3
 
! Отговори
Плякам преди 4 години
Арабите имат повече калашници отколкото Ссср е произвел бе гуфри.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АК-47 КАЛИБЪР,не затвор
12
0
 
5
 
! Отговори
Арабките знаят как преди 4 години
Арабка жена ханъма за много деца.
11
0
 
9
 
! Отговори
Защото плякам преди 4 години
Образованоето не значи нищо при тези.Във Франция много записват университет от арабските и цръни държави за да получат статут на пребиваване докато си намерят жена направят деца и получат гражданство.Та това че учели то просто е начин за оставане и не значи нищо свързано с някакви способности.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заминала и взела трите си деца, след което се омъжила? Много висок морал има тая френска ученка с три извънбрачни деца. От кого ли са?
9
0
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Нека я издържат тя си е тяхна що са дали паспорт на нея или родителите и.Ако е бяла французойка що не са я научили да си сдържа малко краката неразтворени.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изводът от цялата работа - дори с образование пак НИЩО не става от тези! От най-обикновените до най-издигнатите всички са един дол дренки.
7
1
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Заминала - хубаво, да живее както и харесва, *** защо се е върнала?!В крайна сметка като изпочупиш прозорците на къщата на бившия, не тропаш после да те пусне зачити новия те бие.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо просто да не изгорят паспорта и да я оставят да се оправя там в маймунландия ?Френските данъкоплатци ще трябва да я издържат сега.
5
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А другите три деца са заченати от мидихлорианите.
4
2
 
15
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Следвала... *** недоследвала... Изпитвам органична погнуса към такива имитации на човек
3
3
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Тоест на луксозно общежитие ще яде и пие за сметка на хората, чиито роднини са убити от нейната организация, да живее демокрацията ;) !!!
2
1
 
18
 
! Отговори
Лол преди 4 години
Вчера гледах интересен документален филм по- темата. Вкратце за турчето под мен: най- големите джамии във Франция са затворите . Не се ядосвай, ще срещне много роднини там, ще я хранят и даже с данъците ни им плащаме за имам. А 9 месеца е участвала в насилие над живи човешки същества. Тази е *** и поредната, за която франсетата не желаят да чуват. И не, тя не е французойка.
1
15
 
6
 
! Отговори
Теро-Реро преди 4 години
Хем организацията не била терористична, хем са я осъдили за връзка с етрористична организация. Добре, няма ли някой да осъди Тръмп за връзките му с Кюрдите, те нали са официална терористична организация помагаща на САЩ?Този свят заслужава съдбата си...