Brexit без сделка? Шансът - изключително голям

Само смяната на правителството може да прекрати това, смята Любомир Кючуков
16 авг 2019 01:18,
6


Британската опозиционна Лейбъристка партия заяви снощи, че ще поиска вот на недоверие срещу правителството на консерватора Борис Джонсън веднага след като прецени, че може да го спечели, и ще се стреми към създаване на временно правителство начело със своя лидер Джереми Корбин.

"За Джонсън беше по-лесно да стане премиер, отколкото да остане премиер. Начело на правителството проблемите са доста по-сложни. В самия парламент неговото мнозинство се състои от 1 глас", коментира бившият зам.-външен министър Любомир Кючуков в "Денят ON AIR".

Според него в Обединеното Кралство се очертава единоборство парламент-премиер най-вече по повод дали да има Brexit с или без сделка.

"Само смяната на това правителство може да прекрати Brexit без договор. Ако на 31 октомври Борис Джонсън е премиер, шансът Великобритания да излезе от Съюза без сделка е изключително голям", посочи бившият зам.-външен министър пред Bulgaria ON AIR.
 
Кючуков изказа мнение, че умората в ЕС относно Brexit се усеща и проблемът не е в липсата на време, а в отсъствието на съгласие.

"Има процес на политически маневри. Борис Джонсън се обявява за преговори с ЕС, ясно съзнавайки, че трудно ще се стигне до такива, и да има такива, трудно ще има промяна. Самият ЕС казва, че няма никаква готовност", коментира Кючуков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
ВИСШИСТ ЗАПОЧНАЛ ДА ГОВОРИ , ЗА ДА УГОВОРИ НЯКАКВА ИГРА ЗНАЧИ Е В БЕДА. УЧЕН ДА ТЕ ЗАЩИТИ ОТ "СЕЛСКИТЕ ЧЕРТИ" И "ГРАДСКИТЕ МЕЧТИ" ЗНАЧИ, ЧЕ ГРЕШИ, ЗАЩОТО НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕДА Е ПЛАНЕТНАТА МЕЧТА.
2
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Ти къде си учил български бе бате?В турското училище? Скривай се да не вижда никой колко си неграмотен.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
К'во ме интересуват ингилизите с или без сделка ще излизат?Да се махат и толкова!