Полша иска да останат санкциите срещу Русия заради Крим

Зеленски за "Северен поток - 2": Това е заплаха за европейския континент
31 авг 2019 18:35, Анисия Иванова
86
Полша иска да останат санкциите срещу Русия заради Крим
Снимка: БТА

Президентът Анджей Дуда заяви, че Полша смята за необходимо западните санкции срещу Русия заради анексирането на Крим през 2014 г. да бъдат запазени, предаде Ройтерс.

Украйна трябва да възстанови териториалната си цялост, такава, каквато е била преди 2014 г., и да си върне контрола над "окупираните днес територии", преди всичко Крим, но и Донецка и Луганска област, заяви Дуда, съобщиха ДПА и ПАП.

На обща пресконференция с украинския си колега Володимир Зеленски, който е на посещение във Варшава, Дуда заяви също, че Полша е привърженик на това Украйна да има по-близки отношения с ЕС и НАТО.

Дуда предложи ранените в Донбас украински военни да бъдат лекувани в Полша, предаде ТАСС. "Имаме добра военна система на здравеопазване за ранените в донбаския конфликт украински войници", каза той. "Искаме да помогнем и съм разговарял за това с министъра на националната отбрана", добави Дуда.

Всякакви евентуални промени в санкциите срещу Русия трябва да вървят в посока засилване, а не отмяна на санкциите, заяви Зеленски. Нашата позиция е, че без изпълнение на Минските споразумения и възстановяване на териториалната цялост в международно признатите граници санкциите на ЕС могат да се преразглеждат единствено в посока засилването им, а не обратно", каза той.

Зеленски разкритикува изграждането на руско-германския газопровод "Северен поток - 2", като го нарече заплаха за целия европейски континент.

Украйна и Полша са за диверсификация на енергийните източници включително в сътрудничество със САЩ, каза Зеленски. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тодар ПравешкиХкремент, а ти защо бурно ръкопляскаше на Тодора? Аз силно го ненавиждах, но като изтрезнях и видях каква иzмет започна да властва в България (с изключение на Попов, Беров, Виденов и Инджова!) жестокостта ми се сломи и признах Живков за голям политик и умен човек!А ти се присъедини към Израел, ама и там ще си гой1
66
0
 
10
 
! Отговори
Полша не едемокрация преди 4 години
Двама фашисти празнуват заедно с баш нацистите - други гости няма.Всички други отказаха да отидат.
65
0
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Кога Украйна ще започне да спазва Минските съглашения? Наскоро пак имаше украински обстрел в Донбас. А колкото до Севрен поток 2, той е заплаха за Украйна, а не за Европа. Губят милиарди за транзит. Просто и ясно.
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крим е Руски и е безсмислено да се правят изявления от безмозъчни същества за неговото връщане към ***.
63
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Окрайна е бита карта...Германия няма да си наруши интереса, окрите няма какво да предложат. Франция вече се сдобрява с Русия, други водещи сили в ЕС няма.... Лошо за окрите, лошо! Изтърваха момента. За Крим и Донбас просто да забравят и да се свършва преди да се сцепи и Киев на две...
62
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стрямаполските камиони вън от България !!!
61
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ще спре транзита през Украйна каквото и да стане. Те са като шопа- ще си запали къщата та да изгори на съседа плевнята. Но такъв е манталитета на диваците.
60
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Санкции до дуупка......това ще направи руслямдия "по-силна".
59
1
 
17
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До Анонимен 46Комедиен артист в една от украинските телевизии.
58
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След пускането на Северен поток и Турски поток, с Украйна е свършено! ------------ А кога ще стане това? Май от няколко години са на тапи.
57
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просия не е християнска и не е бяла държава.Бели държави са Полша и Украйна.
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора тея поляци що мразят толкова много руснаците?
55
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМА ДВЕ БОЛЕСТИ ОТ КОИТО НЕ СЕ УМИРА И НЕ СИ ТОЧНО ИНВАЛИД, НО НЕ СИ И НАПЪЛНО НОРМАЛЕН:1.ПЛОСКОСТЪПИЕ2.ПОЛСКОТЪПИЕ
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дядо йоцо гледаНе сме Русия, така че недей да бълнуваш. Предрогирал си се. Нали сме сега с ЕС и Америка и просперираме и получаваме от нашите западноевропейски " приятели" и " партньори " това - кататстрофи и беднотия всеки ден, а и за допулнително - ***.за.цията на България.
53
14
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 4 години
Това не са никакви санкции. Спрете им нефта и газа, така както те спряха нашите храни.
52
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша е новата Велика Сила.
51
39
 
9
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 4 години
До АнонименВече бяхме с Русия - донесе ни бедност, глад, геноцид от които още не можем да се отървем
50
32
 
9
 
! Отговори
фоборус преди 4 години
Санкцийте срещу олицетворението на Злото-Русия, трябва да ескалират до краен предел, и тогава ще станем свидетели на предсмъртния гърч на Лилипутин, и цялата шайка мракобесници. Амин, дай Боже!
49
1
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
И пак ще се намери наци- болшевик либераст, който да напише, че Полша са путинисти, длед като идкат да са християнска Бяла държава без брадати смрадливи талибани.
48
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее Русия! Без Русия светът няма да бъде хубав. България трябва да бъде с Русия. България ще има бъдеще , когато е с Русия. С ЕС и Америка имаме само беднотия, нещастия, смърт, геноцид и никакво добро бъдеще за нас, българите и децата ни.