Бомба от Втората световна наложи евакуация в Хановер

15 000 души временно трябваше да напуснат домовете си
3 сеп 2019 07:30,
2
Бомба от Втората световна наложи евакуация в Хановер
Снимка: архив Reuters

Близо 15 000 души бяха принудени снощи временно да напуснат домовете си в германския град Хановер заради операция по обезвреждане на авиобомба от времето на Втората световна война, предаде ТАСС.

500-килограмовият снаряд е бил открит на строителна площадка.
Според приблизителни изчисления в края на Втората световна война над хитлерова Германия са хвърлени над 2 млн. бомби различен калибър и 10-20 процента от тях така и не са се взривили.

На всеки няколко месеца работници откриват снаряди при строеж на пътища или полагане на основите на нови сгради. По правило сапьорски отряди обезвреждат бомбите за няколко часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Милиони неизбухнали бомби са хвърлени от англоамериканците върху немските градове. Още 100-200 години германците ще има да разчистват подаръците от своите днешни "приятелчета". Да видим, какво ще остане за разчистване и след брексита. Имайте в предвид, че дъртото бабе, което ще царува до 100 г. дърпа конците.
1
0
 
5
 
! Отговори
.. преди 4 години
Не са се сетили немците да кажат на наште по-*** събратя, че от войната е останал много закопан бакър и го изкупуват за луди пари. Щяха да прекопаят цяла Германия за нула време и да открият всичко.