Британските лейбъристи ще гласуват против предсрочни избори

Няма да напуснем ЕС без споразумение, категорични са те
6 сеп 2019 16:30, Анисия Иванова
18
Британските лейбъристи ще гласуват против предсрочни избори
Снимка: БТА

Британската опозиционна Лейбъристка партия възнамерява на 9 септември отново да гласува против предложението на премиера Борис Джонсън за произвеждане на предсрочни парламентарни избори през октомври. Това заяви в интервю за Би Би Си външният министър в сянка на лейбъристите Емили Торнбъри.

"Ако гласуваме за избори, след това без значение какво предлага Борис Джонсън, той решава за коя дата да препоръча на кралицата да насрочи избори. Като се има предвид, че той се прояви като пълен лъжец, като човек, който каза, че по-скоро ще умре, отколкото да допусне възпрепятстване на излизане от ЕС без споразумение, нашият основен приоритет ще е да попречим на Брекзит без споразумение", каза Торнбъри.

На въпрос означава ли това, че лейбъристите за втори път за няколко дни ще откажат да гласуват за предсрочни избори, тя отговори утвърдително.

Лейбъристката партия ще води преговори с други опозиционни партии за обсъждане на дата за парламентарни избори, каза Торнбъри, цитирана от Ройтерс.

Премиерът Борис Джонсън иска вотът да се състои на 15 октомври, две седмици преди датата на излизането на Великобритания от ЕС.

"Трябва да сме напълно сигурни, че няма да се окажем в ситуация, в която изборите се използват за отклоняване на вниманието, докато правителството тихомълком ни изкарва от ЕС без споразумение", заяви Торнбъри.

Опозиционната Шотландска национална партия (ШНП) ще се съгласи на някаква дата за избори едва когато бъде сигурна, че Великобритания няма да напусне ЕС без споразумение, заяви лидерът на парламентарната група на ШНП Иън Блакфорд в интервю за Би Би Си.

"Искам да сваля Борис Джонсън от премиерския пост, но трябва да се уверим, че няма да напуснем ЕС без споразумение, това е първият приоритет", каза Блакфорд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така ще е, като си нямат "златен пръст"!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Защото няма тая власт ... Последния път, когато короната имаше абсолютна власт е било през 16 век.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всизчките тея "против" са или лобисти, или директни собственици на бизнес иснтереси, котио ще се повлияят от това ...
11
2
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
не е като у нас министър председателя да може да си прави каквото поиска и да ръководи всяко случващо се нещо еднолично по подобие на авторитарен режим имитираш фасадна демокрация а при британците този рошлю колкото и да фучи и трещи колкото и да бръщолеви най накрая дори от собственната му партия не гласуват за неговите своеволия под строй както у насможе да са ни странни тези британци но изглежда държат една каша да бъде сготвена качественно накрая
10
3
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БРЕКЗИТ...Британия:- Искам еднорог!ЕС:- Единорозите не съществуват, но вместо това можете да имате пони.Британия:- Гласувам против понито ви!ЕС:- Вече обсъдихме това подробно: пони или нищо.Британия:- Гласувам против понито ви!ЕС:- Добре, тогава не получавате нищо.Британия:- Аз гласувам против вашето нищо!ЕС:- Наистина не разбирате, нали?Британия:- Искам повече време да мисля за това!ЕС:- За понито или за нищо?Британия:- Искам еднорог!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обявили Джонсън за лъжец, а ние какво да кажем?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ляга в канавката и да се прави на умрял!
7
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
И НОМЕРА С КРАЛИЦАТА Е БИЛ ИЗМАМА!!! ТЯ УЖ, ЧЕ Е ДОБРАТА ЗАЕДНО С ПРЕМИЕРА УВАЖАВАТ МНЕНИЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО , А ПЪК ЛОШИТЕ СА ДЕПУТАТИ КОИТО НЕ ДАВАТ ИЗЛИЗАНЕ :DАКО НЕ БЪДАТ НАСИЛСТВЕНО ИЗХВЪРЛЕНИ РЕЗУЛТАТИ НЯМА ДА ИМА НИКАКВИ!
6
3
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Хахаха...да ама не....главата на Борката,ще се търкулне в прахта...тоя няма да изкара и до Коледа
5
3
 
4
 
! Отговори
Аз... преди 4 години
...ако съм на Борис, директно тези ги гоня от партията - на секундата!
4
0
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
2050 година:- Британия и Еврохалифата почти уточниха условията за брегзит!- Полша и Украйна се обявиха против строежа на северен поток 16!- САЩ са обезпокоени от липсата на демокрация на Марс, и налагат санкции на обратната страна на луната!- Студента, който през 2001 искаше да се увеличат стипендиите, отново протестира пред народното събрание за увеличение на пенсията!
3
1
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Тез хептен избръмчаха ...Ай, да се махат от ЕС, че вече историята почна да става банална.
2
1
 
14
 
! Отговори
Иво преди 4 години
До преди точно 4 дена оня от третия модерен пол лейбераст врещеше за избори... Борката му каза ми па хубуу ай да си ги мерим... Ся ревът нееее нееее демокрациятаа на бабаим онаа
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що кралицата не извади Англия еднолично ?