Успешно приключи размяната на затворници между Русия и Украйна

Екстрадиран е и Владимир Цемах, замесен в катастрофата на малайзийския самолет
Обновена: 7 сеп 2019 16:01 | 7 сеп 2019 15:50, Нели Христова
51
Успешно приключи размяната на затворници между Русия и Украйна
Снимка: Reuters

Русия и Украйна успешно завършиха размяната на задържани и осъдени лица, като общо по 35 души бяха разменени всяка страна, заяви Татяна Москалкова, комисар по правата на човека при президента на Руската федерация Владимир Путин, пише вестник "Комерсант", цитиран от агенция "Фокус".

Още по темата

Пълните списъци на участниците в размяната не са оповестени.

Известно е, че руската страна освободи в размяната режисьора Олег Сенцов, който беше обвинен в тероризъм.

Ръководителят на информационния портал РИА Новости Кирил Вишински се завърна в Русия. "Украинская правда" съобщава, че е екстрадиран и бившият артилерийски генерал Владимир Цемах, когото Украйна смята за замесен в катастрофата на малайзийския самолет над Донбас през 2014 г.

Освободените украинци се срещнаха с президента на Украйна Владимир Зеленски. Той каза пред репортери, че днес, 7 септември, той е провел телефонен разговор с Владимир Путин, но не уточни подробности. Зеленски нарече успешно преминалата размяна първият етап от прекратяването на конфликта в Донбас.

Очакваше се Русия да предаде на Украйна 24-те моряци, задържани от руските граничари в Керченския проток през ноември 2018 г. Един от адвокатите на моряците заяви, че те са освободени под личната гаранция на упълномощения представител на Върховната Рада Людмила Денисова.

Координаторът на групата адвокати, защитаващи украинските моряци Николай Полозов се изказа положително за размяната.

"Всъщност, освобождавайки моряците, Русия изпълни част от исканията на международния трибунал. Сега е ред да върне и корабите. Ако това се случи, тогава задълженията на Москва по решенията на международния трибунал могат да се считат за изпълнени “, заяви юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Това,че националния ни празник е на 3 март е административна нелепица и остатък от комунистическата подмяна на датите на важни събития.Санстефанския договор е подписан на 19 февруари 1878г.Тази дата,освен на самия договор е на всички официални документи на България включително манифеста за Независимост.Никъде по света дати на важни събития,случили се преди въвеждането на Грегорианския календар не се поправят според него.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29Вината не е твоя !Просто така подадена информацията изглежда точно както ти я описваш :)Но истината и друга и не е в този сайт :)Вишински е руски журналист който беше подложен на мъчения от страна на Украина и други руснаци !Размяната беше факт, но не мисля ме ще има ефект !Русия и народа никога няма да приемат отново украинците като преди !Е да ходят в Полша та нали те наливаха пари в преврата през 2014 година !
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опа на Б т В пропагандния филм не мина номера !Жалко за парите които строшиха да ги карат да ревът майките на терористите които застрашиха и забавиха преминаването на търговските кораби през Керченския мост !
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравяме да напишем и за руските граждани като Вишински и тн ....Добре че никой не ви взима за фактор !Аз първо влизам в ТАСС, Риа преди да чета глупостите в вашия (сайт)!
23
2
 
3
 
! Отговори
Гундю преди 4 години
Взаимстват от Северна и Южна Корея :)
22
3
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
След като СБУ хванаха Цемах преди месец, Путин клекна и веднага освободи моряците и Сенцов.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Цемах , бог да го прости .
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТHE Патриот-А лекарствата си вземаш ли редовно ?
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние си имахме обявена една символична война, която донесе съвсем несимволични бомбардировки през януари 1944. Съветският съюз направи едно символично административни деление, което му доведе съвсем несимволично разцепление.
18
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия все някой ден ще си плати за тероризма в Източна Украйна.
17
1
 
25
 
! Отговори
към 14 преди 4 години
14, не са ни поздравили вчера, тъй като президентите са грамотни и знаят, че националния празник на България е на Трети Март - денят на освобождението ни от турско робство. Освободител е Русия.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп изпратил поздравления по случая. Аз не чух някой да ни е поздравил вчера с националния ни празник...------------Националният празник на България е 3 март.
15
21
 
4
 
! Отговори
РУСОФОБ преди 4 години
Оооо Путин обича отдоле да го разцепва между мъдетее и малкия мозък црн надарен харабин и отгоре му да писка Ох!АхОх!Ах държейки се за циците си докато се клати нагоре-надолу в бесен ритъм.....Ох!Ах!Ох!Ах!
14
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците правят грешка освобождавайки терористи или хора нарушили границата им с военни кораби. САЩ никога не пускат такива, доживот в Гуантанамо и там ги довършват с мъчения, а тия които им нарушават границата ги потопяват. Затова америка е велика а русия е *** а путин сега е предател и страхливец!
13
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
уСраина и Русия?????Удари единия - ще падне другия!Единствената разлика между тях е в географското месторазположение където живеят едните и другите!!!-))))))
12
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъсват мръснишките практики на кремълските ченгета !...всички граничещи с руския Гулаг държави са заложници на агресивната му политика !Бог да пази България от империята на злото и предателите на Татковината ни !
11
25
 
11
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Руските пленници не са искали да се връщат в Путиновата k0чинa, трябвало е насила да ги товарят в самолета
10
1
 
2
 
! Отговори
измай дан преди 4 години
Утре .що не взема да питам за затворници ли или ,или за военнопленници иде реч.
9
6
 
28
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 4 години
Киевският режим трябва да отговаря за военнопрестъпленията си в източна Украйна!
8
0
 
5
 
! Отговори
клоун преди 4 години
До ПешоХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХААААААААААААААААААААААА....................