Убиецът на Хашоги: Той е "животно, което трябва да бъде пожертвано"

На яве излязоха последните разговори между убийците и журналиста
11 сеп 2019 21:15, Нели Христова
72
Убиецът на Хашоги: Той е "животно, което трябва да бъде пожертвано"

По-кърваво от филм на ужасите. По-хладнокръвно от трилър. Убийството на Джамал Хашоги потресе целия свят. Журналистът бил наречен "животно, което трябва да бъде пожертвано“ от своите убийци, минути преди да влезе в турското посолство и никога повече да не излезе от там.

Смразяващата кръвта транскрипция на разговора между Махер Абдулазиз Мутреб и д-р Салах Мохамед ал-Тубайги, който разчленява Хашоги бе публикувана днес, 11 месеца по-късно, от Daily Sabah.

Тя разкривайки потресаващи детайли около убийството.

Мутреб казва, че тялото на Хашоги трябва да бъде сложено в чувал и изхвърлено, но д-р Салах Мохамед го разубеждава. "Прекалено тежък е, трябва да го нарежем на части“, казва той. 

По информация на Daily Sabah Мутреб първоначално нямал намерение да убива Хашоги. Журналистът бил помолен да се върне в Саудитска арабия, като преди това изпрати съобщение на сина си, че скоро се прибира. Ала той отказал.

"Когато Джамал отказа да дойде доброволно в Рияд, разбрах, че трудно ще го принудя да го направи със сила. За това реших да го убия“, признава Мутреб.

Първата част на разговора, записана от устройства на Националната служба по сигурност на Турция, се развива 12 минути преди Хашоги да пристигне в сградата.

“Възможно ли е да сложим трупа в чувал?“, пита Мутреб.

"Не. Прекалено е тежък. Също така е и много висок. Винаги съм работил с трупове. Знам как да режа много добре. Разбира се, никога не съм работил с топло тяло, но ще се справя с това. Винаги, когато правя аутопсии си слагам слушалките и слушам музика. От време на време си сипвам кафе и пуша. След като го разчленя, ще сложим крайниците му в торби, после в куфари и ще ги изнесем извън сградата“, отговаря д-р Салах Мохамед.

В края на разговора Мутреб пита дали „животното, което трябва да бъде пожертвано“ е пристигнало.

Когато Хашоги пристига, те го молят да отиде в малка стая на втория етаж. След като отказва, мъжете го хващат и го завличат там. Още щом вижда кърпите и инструментите журналистът знае какво ще се случи с него. Мутреб го пита дали има телефон, а след това го кара да напише съобщение на сина си.

"Пиши на сина си“, казва убиецът.

„Какво да му кажа? Да му напиша ли, че ще се видим скоро?“, пита Хашоги.

"Напиши нещо от сорта на: „В Турция съм, не се притеснявай, ако не можеш да се свържеш с мен“, казва Мутреб.

"Значи не трябва да казвам, че съм отвлечен?“, провокира го журналистът.

"Свали си якето“, заповядва убиецът.

"Как може такова нещо да се случва в посолство? Няма да пиша нищо“, категорична е жертвата.

След още малко размяна на думи Хашоги е упоен, а убийците слагат плик на главата му. Той ги предупреждава да не държат устата му затворена.

"Имам астма. Не го правете, ще ме задушите“, са последните думи на Хашоги.

След това се чува електрическия трион.

Тялото му не е намерено и до днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
Посолството нее турско да уточним то е ясно какво са му направили
48
7
 
5
 
! Отговори
Ставрю преди 4 години
Чи то в Блъгария напоследък това е ежедневие. Пък даже и един премиер ги опатква като му пречи некой.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бутнаха им небостъргачие, Хашоги, а и доста други неща, плюс явно финансиране на каквои ли не, включително и в Сирия.Санкции няма, няма и да има...Затова пък има двоен аршин, а ние си плащаме за всичко, даже двойно, вече платихме над 2 милиарда за нищо...
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ето какви режими въоръжават САЩ.Те подкрепят и режима на Мутроолигархията и после се чузят защо българския народ не е амириканофилски вече. Бяхме амириканофили преди да подкрепят диктатурата на Борисов
45
0
 
15
 
! Отговори
джо преди 4 години
Това са съюзниците на САЩ, А сега да ги чуем всички дето припяват за свободата, демокрацията и човешките права. Къде е Хагския трибунал . Къде е анонимния Украинец.
44
0
 
16
 
! Отговори
Ghost преди 4 години
Въпреки това Доналд Дък направи сделка със СА за оръжията. Ердоган ги шантажира известно време с записа. Лудите крави изчакаха малко да се размирише като се правиха на ощипани и след като се размириса казаха на Ердоган да си гледа работата а той от своя страна пусна записа. Краварските медии се направиха на глухи и така кервана си продължи. Остана чувството за диващината на СА и техните партньори САЩ. Реалноста е съвсем различна САЩ са още по-големи диваци от СА!!!
43
0
 
29
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 4 години
Ето ви АРАБСКИ СВЯТ.
42
5
 
6
 
! Отговори
xph преди 4 години
До ля ля: Не говори глупости, това е политика, скапани интереси на нечия богата ***, няма нищо общо с националност, религия и каквото и да е друго подобно. Такива хора има във всяка една държава, такива интереси има на много места. Ако имаш някакви проблеми с други националности... не му е тук мястото!
41
1
 
43
 
! Отговори
До ля ля преди 4 години
Хашоги е убит от Саудитска Арабия а не от турци. Престъплението е извършено в посолството на СА, а първа информация за това изнася Турция. Въпреки че САЩ са големи радетели на демокрацията и правото не се разграничиха от Арабите обаче. Не последваха и санкции. Странно с какво Саудитския Принц е по различен от Ким...
40
2
 
22
 
! Отговори
до ля ля преди 4 години
много си *** бе. какви турци, това са саудитците!
39
22
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
това са турците и до днес!!! най-неприятното е че те още повече ръстат и пъплят! а ние .... горките няма да ни има та Вие и защите си мислите че имаме!! хаха
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, това се случва в Турция, в посолството на Саудитска Арабия!Тези, които са подслушвали би трябвало да осуетят тези зверства, но нищо не са направили!
37
3
 
52
 
! Отговори
Георги преди 4 години
За това им казват хора от арабския свят! Ако не беше петрола щяха да живеят като африканците по джунглите без никой да се вълнува за тях. Ходят зачалмосани напред назад и си мислят че са голяма работа, а реално експлоатират това което земята им е дала без да са вложили никакви усилия и наука. Някой да си е купил стока произведена в Саудитска Арабия ? Турците в голяма част са модерни хора и осъзнати, но от там надолу са 10пгод назад от напредналия свят. Те дори колелета не могат да си произведат
36
2
 
9
 
! Отговори
12345 преди 4 години
До Анонимен #34Доколкото си спомням, Кашоги възнамерявал да сключи брак, и за тази цел е трябвало да извади документ от властите на СА. Дал мобифона си преди да влезе в саудитското посолство на годеницата, която го чакала пред посолството. Не си спомням как, но чрез този телефон, която годеницата получила от него, събитията, последвали в посолството, станала достояние.
35
7
 
38
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Исля-я-я-м,това е исляма.Човешкия живот не значи нищо.Само унищожението не исляма, ще спаси нормалното човечество погиване.
34
7
 
7
 
! Отговори
Бай ганьо 2 преди 4 години
Влизам да прочета нещо за Бокича,пък вие ме посрещате с някяква *** стагия
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Килимното демократично пого - свежи подръжници на американската търговия. Най-важното, че е убит с най-демократични доводи, подпечатани с много милиардни договори с военната промишленост.
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Устройства на националната служба по сигурност на Турция" - т.е. официално признават, че подслушват посолствата на чуждите страни.
31
4
 
6
 
! Отговори
христо преди 4 години
тоба стаба в Саудиско посолство журналиста бил гражданин ха Саудиарабиен там отиба са документи с годеникаси штели да се женйат
30
0
 
59
 
! Отговори
.. преди 4 години
"минути преди да влезе в турското посолство и никога повече да не излезе от там."В какво турско посолство е влазъл Хашоги бе, ***, писачко некаърна? :)В Саудитското посолство е влязъл, не в турското, той е бил в Турция, какво турско посолство в Турция?