"Зелените" в Германия искат забрана на... балоните

"Това няма да спаси света", казват от Министреството на околната среда
12 сеп 2019 13:55, Нели Христова
15
"Зелените" в Германия искат забрана на... балоните
Снимка: Pixabay

"Зелените" във федералната германска провинция Долна Саксония искат забрана на... балоните. Ала Министреството на околната среда отхвърли желанието на партията.

Според "Зелените" попадането на толкова голямо количество отпадъци на пластмасова основа не са полезни за природата, отбелязват в редакцията на германския национален ежедневник Die Welt.

"Птици и други животни изяждат меките останки от балоните и след това не могат да се хранят нормално, обикновено гладуват до смърт с пълен стомах“, подчерта местният лидер на "Зелените“ Анне Кура.

Балоните, изработени от естествен латекс, също не са алтернатива. Решение да се избягва употребата на балони с хелий бе прието в град Гютерсло в съседната на Долна Саксония провинция Северен Рейн-Вестфалия. То бе прието в понеделник, а аргументите за налагането му отново са свързани с опазването на околната среда. Засегнати са всички общински мероприятия, включително детски градини и училища.

В Нидерландия също все по-често забраняват балоните. В 17 процента от общините в страната има действаща разпоредба, показва проучване на екологичната организация De Noordzee.

"От едната страна е мимолетната красива картина на цветни балони във въздуха, от другата - мъртвите птици", подчерта Кура. Но Министерството на околната среда в Долна Саксония отхвърли изискването на „Зелени“ за налагане на забрана.

"Издигащите се в небето балони винаги са били свързвали с мечти и надежди“, заяви говорителят на регионалния министър на околната среда Олаф Лиез (ГСДП). "Забраната на балоните със сигурност няма да спаси света“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам да се забранят абонаментите за порно в някои сайтове! КОЙ ЩЕ МЕ ПРЕДСТАВЛЯВА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ДА ГЛАСУВАМ АЗ НЕГО?!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А презервативите няма ли да забранят. Балони се използват от време на време а презевативи всеки ден. Ама знам ли, може германците да се обичат по-рядко отколкото използват балони.
9
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да представят исканията си пред архиепископ Сероб Исаканян по установения ред.
8
1
 
5
 
! Отговори
Фернандел преди 4 години
забрана на живота
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам най-накрая забрана на "Зелените"
6
0
 
11
 
! Отговори
... преди 4 години
Тия вече се чудят какво да измислят
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците живеят в някаква паралелна вселена. Утопия където си представят мирното съвместно съжителство между варвари и европейци за възможно. И свят където 80 милиона граждани на Германия чрез премахване на найлоновите торбички, балоните и на дизела ще спасят една планета, където 2800 милиона граждани на Индия и Китай тепърва почват да се опаричват и почват да консумират.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
афд искат да забранят бежанците,зелените искат да забранят балоните...
3
15
 
3
 
! Отговори
Сърбоман преди 4 години
България трябва да е вечно благодарна на Русия, че вместо да я включи в състава на Югославия, както беше редно и справедливо, я остави да бъде свободна и независима държава, че даже и икономика и инфраструктура ви изградиха безплатно.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви глупости са им в главите, докато арабите ги клатят...
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да не забранят кондомите...