Русия успокоява след взрива във "Вектор": Зараза няма, вирусите са си там!

Пожарът в центъра е предизвикан от избухнала газова бутилка
125
Русия успокоява след взрива във "Вектор": Зараза няма, вирусите са си там!
Снимка: архив, Ройтерс

Русия заяви, че няма опасност от заразяване след експлозия и пожар в някогашен център за разработване на биологични оръжия от времето на СССР, предаде Франс прес.

Още по темата
Експлозията е избухнала вчера във "Вектор", който днес е държавен център за изследвания на вирусите и биотехнологии.

Това е един от двата центъра в света, където се съхранява вирусът на едрата шарка.

В центъра, намиращ се в района на Новосибирск, се съхраняват и други заразни вируси, включително на еболата.

Федералната служба Роспотребнадзор, която извършва санитарно-епидемиологичен контрол, съобщи, че в помещение, в което се извършва ремонт, е избухнала газова бутилка и това е предизвикало пожар.

Един служител е ранен, има счупени прозорци, но пожарът е бил овладян, конструкцията на сградата не е пострадала. В засегнатата от пожара част на сградата няма опасни субстанции.

Новосибирск е третият по население град в Русия с над 1,5 милиона жители. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
16
 
! Отговори
Гошy FuckUDnes.bg преди 4 години
Тези сами ще се унищожат, няма нужда изобщо да се страхуват от американците. Гърмят им ракетите с ядрен двигател, центровете за биооръжие, няма ли да гръмне и някоя газова бутилка в Кремля и да изпържи Джуджето ....хахахахаха :)
89
0
 
15
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Попитали радио Ереван каква е разликта между американския и съвтския вирус.Радиото отговорило:- американският е неизлечим , а съветският непобедим !
88
10
 
3
 
! Отговори
джо преди 4 години
Навярно всяка информация от такъв род е стресова и за населението, а за страните в съседство , но при всичките кусури на Руските власти поне съобщават за инциденти. Дали вярваме на дадена информация или не , това всеки сам за себе си трябва да определи. Паниката или некоректни коментари не са в услуга на хората. Мислите ли, че ако Американска корпорация направи подобен инцидент охотно ще го разгласи.
87
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги когато Русия успокоява населението след подобно нещо хич не ми е спокойно :)
86
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеи ден нато ръсят небето ,вчера дори на хиксове бяха следите. Какво пуснаха? Грип по хората,свинска чума по свинете, гмо комари,които носят нилска треска,или някаква дрга гадост?
85
3
 
18
 
! Отговори
Ники преди 4 години
Също като в чернобил.и от там нищо не изтече.и покрива си му е цял а жертвите най много 2-3 и то щот им дошло времето
84
6
 
29
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
те така казваха и за Чернобил....помните ли?
83
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зараза няма вирусите са си там! В Русия радиацията и вирусите стоят на място като дресирани кучета и чакат команда от високата порта на Кремъл.
82
6
 
28
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 4 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
81
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съветският вирус - най-мирният вирус на света.
80
4
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВИНАГИ Е ЛЪГАЛА И ЩЕ ЛЪЖЕ!!!!КОМУНИСТ ДА НЕ ТЕ ИЗЛЪЖЕ И ИЗМАМИ НЯМА ДА Е СЕБЕ СИ!!!
79
10
 
5
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До анонимен 86,Добре, да предположим , че си прав- можеш ли да обясниш тогава защо почти всички европейски страни копуват руски нефт?Към боби - ъхм, то Детройт- нека да си пусне Philadelphia getto в тубата, да види за какво иде реч.
78
14
 
4
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
До боби,Какво си тръгнал да обясняваш на разни пишлигарчета химичен състав на нефта! Не виждаш ли, че нищо смислено не казват, ами само плюят по руснаците! Принципно изобщо не съм фен на Путин аз, ама същия каза едно нещо много смислено, цитирам с превод- "нищо не е само "бяло" или само "черно"!". Така е и с инцидентите, така е и с управлението на държавите! Някой може ли да ми обясни защо немец, мразещ руснаците, е шеф на най- голямата руска банка- Сбербанк?
77
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби, ще те бият руските ти началници когато говориш подобни неща против работодателя.От думите ти произлиза, че Русия е в 50 те и разработва атомно оръжие. Може да те пишат доброволец космонавт в космическата програма, ще бъдеш герой!"Миналата година какво направиха САЩ сещаш ли се? Първо разработиха нова версия на свободно падащата атомна бомба Б61-12 (-12 е версията на модификацията) и 2018 влезе в производство.САЩ,РФ,ВБ,Израел,Франция,Индия и Пакистан не са спрели да разрабо
76
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Ти си от най брутално лъжещите ***.Руският нефт е качествен колкото всичко руско. Принципът на производството на горива е същия като на казана за ракия. Имаш добър материал, значи и добро качество."Умнико нефта от Венецуела е по-плътен от сорта бренд примерно но има зверски примеси СЯРА, по подобен начин стои ситуацията със ИРАНСКИЯ НЕФТ, за разлика от този на САрабия. Руския има трети примеси.А да се избавиш от примесите не проблем технически но оскъпява производството.
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби "Първо умнико през 50 години във всяка страна разработваща ядрено оръжие има ЯДРЕНИ инциденти" . Боби, ще те бият руските ти началници когато говориш подобни неща против работодателя.От думите ти произлиза, че Русия е в 50 те и разработва атомно оръжие. Може да те пишат доброволец космонавт в космическата програма, ще бъдеш герой!
74
15
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Българин! продА Чернобил е цветенце в сравнение с Фукушима. Асимилирате ли че вече повече от 8 години тази АВАРИЯ Е АКТИВНА. Не един реактор а ТРИ са стопени, Още ДВА СА ПОВРЕДНИ а последния е заразен с радио изотопи защото виждате ли за да се спестят пари вторичните системи са общи за шесте реактора???Кажи нещо за Фукушима а. Станция е проектирана от Американци сеизмично идеално но не са включили ЦУНАМИ но са включили ТОРНАДО в проекта и за това всичко е скрито под земята... булбук и БУМ
73
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби Ти си от най брутално лъжещите ***.Руският нефт е качествен колкото всичко руско. Принципът на производството на горива е същия като на казана за ракия. Имаш добър материал, значи и добро качество.
72
9
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Българин!"Първо Кищимската авария, после Чернобилската, преди няколко месеца издънката с "Буревестник", сега и това! Тия, ако продължават в същия дух в най-скоро време САМИ ЩЕ СИ ЗАТРИЯТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!"Първо умнико през 50 години във всяка страна разработваща ядрено оръжие има ЯДРЕНИ инцидентиЗа твое сведение във ВБ е имало авария в реактор който е бил с въздушно охлаждане ... това сега звучи АБСУРДНО ядрен реактор с въздушно охлаждане но да и такова нещо са построили учените.
71
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Боби ти си неизлечимо болен... Това си ти. Се ми е там, какво мразиш. Въпроса е че България вече е отвоювана и далеч от вас. Америка си е Америка, който в стъпал там знае... Къде са те и къде сме ние след 70 год комунизъм. Другото са излишни приказки от шитняции, като тебе. Ама скоро ще измрете от старост и толкова за вас....и вашата история."Съветвам те да си направиш екскурзия до някой от градовете призраци като Детройт носещ преди това името Автомобилна столица на САЩ.