Daimler ще плати глоба от ?870 млн. заради манипулиращ софтуер

Става въпрос за 700 000 автомобила от 2008 година
24 сеп 2019 20:24,
8
Daimler ще плати глоба от ?870 млн. заради манипулиращ софтуер
Снимка: БТА

Германският автомобилостроител Daimler ще трябва да плати глоба от 870 милиона евро, защото е пуснал на пазара от 2008 година дизелови автомобили, които не са отговаряли на законовите норми за замърсяващите емисии, съобщи прокуратурата в Щутгарт, цитирана от световните агенции.

Прокуратурата е установила "нарушение поради немарливост" в отдела на Даймлер, отговарящ за сертификациите. Това е довело до сертифициране на дизелови коли от властите въпреки че емисиите им от азотен диоксид не са отговаряли на нормативните изисквания, пише БТА.

Още по темата

През 2018 година Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA) поиска да бъдат изтеглени 700 000 автомобила в цял свят, от които 280 000 в Германия, заради инсталирани манипулиращи емисиите софтуери.

Четирима ръководители на Даймлер все още са обвинени в измама и лъжлива реклама във връзка с манипулираните емисии на дизеловите автомобили.

Автомобилната компания изтъкна, че глобата няма да се отрази на тримесечните й резултати и че продължава да поддържа прогнозите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво ги разправят как ги глобили, но клиентите сме всички ние, и всъщност глобите ги плащаме всички ние под прикритието на високите цени.Така че, в тази новина няма нищо весело или приятно.Освен това, винаги е било така.Големите се ритат по кокалчетата под масата, а магаретата го отнасят.
4
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- И на кого точно плащат тия огромни глоби?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си купя е класа дизел от тия години.Нека е манипулирана-моторът не се чува сякаш караш спрял автомобил.Няма шум няма вибрация.И тва на цената на половин нова Дачия или Лада.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете поне кой двигател е манипулиран.От този период вероятно е 220 CDI или 320 CDI.
1
2
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Автомобилите все пак са сертифицирани!!!Пита се за какво служи некадърната да изпълни собствените си изисквания институция.Втория въпрос е защо отново вината се прехвърля от некадърната,невършеща работа,което ще рече ненужна и вредна държавна служба към производителя.