Дим в самолета аварийно приземи "Еърбъс" А320 в Базел-Мюлуз

На борда е имало 165 пътници, невредими са
5 окт 2019 19:45, Анисия Иванова
5
Дим в самолета аварийно приземи "Еърбъс" А320 в Базел-Мюлуз
Снимка: Pixabay

Самолет А320 на авиокомпания "Бритиш еъруейз", пътуващ от италианския град Бари за Лондон, извърши в ранния следобед аварийно кацане на френско-швейцарското летище Базел-Мюлуз поради появата на дим във вътрешността му, предаде Франс прес.

Причината за дима за момента не е известна. На борда е имало 165 пътници и всички те са невредими, но четирима души от екипажа са пострадали от дима и за тях са осигурени медицински грижи, каза за АФП ръководителката на пресслужбата на летището Вивиен Гаскел.

Трафикът на летището беше прекъснат за 20 минути. Три самолета бяха отклонени - два за Цюрих и един - за Щутгарт, а пет заминаващи излетяха с закъснение от около 25 минути, допълни тя.

Гаскел каза, че след като било установено наличие на дим в самолета, пилотът предупредил за това най-близката контролна кула - тази в Базел-Мюлуз, а малко по-късно еърбъсът се приземил.

Противопожарната служба на летището заедно със швейцарската служба за бърза помощ и пожарникари от близкия град Сен Луи реагирали незабавно, каза шефката на пресслужбата.

Очаква се пътниците по-късно днес да бъдат превозени с друг самолет до лондонското летище "Хийтроу".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много мъдреци се навъдиха като 1. Авиацията си е рисков спорт...
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелее, добре че всички са добре. Дим в самолета е най-страшното нещо, което може да се случи (освен разпадане на самолета, разбира се).Браво на пилота, че е спазил процедурите и е кацнал веднага.
2
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе, при соца по седмица ли стояха да почиват машините.
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При тази жестока експлоатация на машините няма как да не запуши. Да сте видяли самолети паркирани на летище за по дълго от час. Почивката на машините е докато ги заредят с гориво качат пътниците сменят екипажа и са отново във въздуха. Денонощна експлоатация без профилактика и ремонт до фатални последици водят. Тези са извадили късмет. Можеше да изгорят като факли. При капиталиста жал няма експлоатира до спукване милиони прави.