Наркодилър застрелян при интервю за National Geographic

При нападението е ранен и журналистът
12
Наркодилър застрелян при интервю за National Geographic
Снимка: Reuters

Предполагаем наркодилър бе застрелян снощи в Северно Мексико, докато дава интервю на американски журналист от "Нешънъл джиографик", предаде Франс прес. Агенцията се позовава на изявление от днес на местните власти.

Американският журналист е бил ранен при нападението и е откаран в болница в щата Чиуауа, Северно Мексико.

Прокуратурата описа ранения като "чуждестранен" репортер, който работел с още трима журналисти, но не посочи подробности за останалите. От изявлението на прокуратурата става ясно, че предполагаемият наркотрафикант е убит от въоръжени мъже, за които се предполага, че са членове на криминална банда конкурент.

Мексико е най-опасната за журналистите страна в Западното полукълбо, отбелязва Асошиейтед прес, като през последната година са убити петима представители на медии.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
knowledge sharing преди 4 години
Така е като западните колеги не вземат добрите практики от българските си колеги.Журналистика се прави като дадеш бял лист на дилъра/мафиота/олигарха или КОЙ(то) интервюираш.Той си пише въпросите и отговорите сам, подписваш се кат *** отдолу и го постваш в кафявата медия.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наркотрафикът е един страж срещу социализма и социалните права във всяка държава. Падне ли наркотрафикът и криминалните престъпления, идва социализъм и държавата излиза от контрол от САЩ.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дъното удариха като започнаха да правят предавания за духове и извънземни.Ами - жълтинки. Продават се, щото матряла калпав. Очевидно 80-процентниците са навсякъде.
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от 'Нашанъл Географик" почват да се превръщат в същата пародия като "Дискавърито" , какво толкова важно за науката и развитието на видовете е щял да им сподели този . Дискавърито откакто взеха да ровят в куфарите на хората удариха дъното("Граничен контрол") .
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мексиканските ,както и другите картели може да се унищожат ,но не с демократични прилики!Мексиканците трябва да проучат добре Сталинските методи които тук ще свършат отлична работа!ГУЛАГ тук е наложителен!
7
1
 
7
 
! Отговори
Z преди 4 години
Мексико е може би най мафиотската страна в света,няма такива страховити нарко картели в никоя друга държава,той щял да ги изчисти за една седмица,ти знаеш ли изобщо за какво става дума или само мърмориш простотии.
6
3
 
11
 
! Отговори
фото граф преди 4 години
Съдейки по снимката са го убили с пушки за пейнтбол.Или всички информации по "медиите" са толкова автентични, като този снимка.
5
6
 
7
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Мексикански президент преди време каза: "Проклятието да си съсед на САЩ, не е проклятие от Бога, а проклятие от дявола".
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е дайте видео де, рано, рано ни карате да си фантазираме! Бегай оттука!
3
6
 
17
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Мексико има незавидния късмет да граничи с една не толкова добронамерена държава, затова никога няма да им се оправят нещата, всички тези нарко картели могат да бъдат изчистени точно за 1 седмица , убеден съм че ако се започне с чистката от северната им съседка ще надигнат вой до небето
2
6
 
17
 
! Отговори
Комунист-Ленинец преди 4 години
Демокрация...дива и уродлива...
1
6
 
12
 
! Отговори
111-о място преди 4 години
А в източното полукълбо къде е най-опасно за журналисти, занимаващи се наркодилъри и други подобни.