Турция не дава да я критикуват за Сирия. А убитите в Йемен?

Саудитска Арабия и ОАЕ остро осъдиха турската офанзива
10 окт 2019 08:38, Елка Василева
39
Турция не дава да я критикуват за Сирия. А убитите в Йемен?
Снимка: БТА

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу решително отхвърли критиките на някои страни от Персийския залив за операцията в Сирия, като ги обвини, че самите те "са убили толкова много цивилни в Йемен", предаде Франс прес.

"Вие убихте и принудихте да гладуват толкова много цивилни в Йемен. С какво право сега се обявявате против тази операция?", заяви Чавушоглу, цитиран от Анадолската агенция, в отговор на критиките на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Още по темата

Турският външен министър каза това за конфликта, раздиращ Йемен от четири години, с десетки хиляди убити, сред които много цивилни. ООН редовно бие тревога за най-тежката хуманитарна криза в света, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Саудитска Арабия и ОАЕ снощи остро осъдиха започналата вчера турска офанзива срещу кюрдските Сили за защита на народа в Североизточна Сирия. Саудитското министерство на външните работи заяви, че тази "агресия може да има негативни последици за сигурността и стабилността на региона и да подкопае борбата" срещу групировката "Ислямска държава". ОАЕ и Бахрейн, близки съюзници на Рияд, също осъдиха турската офанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Саудитска та кукла риве и нашите *** също риват :-)
5
10
 
18
 
! Отговори
Да се чете... преди 4 години
.... вие сте убили толкова невинни хора в Йемен ..... оставете ни и нас да УБИЕМ тук в Сирия няколко десетки хиляди. Нито вие ще ни обвинявате .... нито пък ние ще ви обвиняваме за убийствата . Какъв е проблема ?
4
20
 
20
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Защо никой не споменава че този човек с мустаците е психопат
3
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично мислене на популацията, днес намираща се на територия известна днес като Турция.Щом другите вършат несправедливости, ние с какво сме по различни.
2
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aбсолютно е прав турският външен министър. Поздравления за казаното! В Йемен се извършва геноцид, а в Сирия турците се борят с тероризма и създават мир и ред... И саудитците които убиват хора и снабдяват терористи с оръжие сега са се разлаяли...
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... и 12 камили.- Защо 12 камили?Видя ли всеки пита за камилите!