Убиецът от Хале излъчвал атаката си онлайн

Близо половин час видеото било активно
10 окт 2019 07:30, Александър Попов
30
Убиецът от Хале излъчвал атаката си онлайн
Снимка: Reuters

Извършителят на нападението срещу синагога и турска закусвалня в германския град Хале, при което бяха убити двама души, записал действията си на видео, излъчено на живо в интернет в продължение на 35 минути, съобщиха световните агенции.

Още по темата
Видеото било излъчвано през платформата на "Амазон" за видеоигри Туич /Twitch/ и било видяно от петима души, но след това негов запис бил гледан от близо 2200 души в продължение на половин час, преди да бъде премахнат.

Според Туич акаунтът, от който бил излъчено видеото, бил създаден преди около два месеца.

"Ние действахме възможно най-бързо, за да изтеглим това съдържание и ще блокираме всички акаунти, които споделят кадри от този отвратителен акт", заяви говорителят на Туич, цитиран от Франс прес.

Мъжът, извършил нападението в Хале, е 27-годишен германец с крайнодесни убеждения, който е задържан, съобщи ДПА, като се позовава на източници от силите за сигурност. Първоначално полицията съобщи за няколко нападатели, но вътрешният министър Хорст Зеехофер заяви, че антисемитският атентат бил извършен от един човек.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: германияхалеубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 9 преди 4 години
Така ли???? Кои броиш геносе???!!!Само тези на коледния пазар в Берлин?Колко изтрепа онзи в паркхауса?Колко немкини изклаха и издушиха гостите и от Афганистан и Арабистан досега???Няма официални данни - иначе немците ще изпаднат в паника!
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако продължават да внасят бежанци и мигранти на килограм не само синагоги ще летят във въздуха...По мои груби сметки така ще се развиват нещата занапред, а може да стане и по-лошо.
8
5
 
6
 
! Отговори
До циник преди 4 години
, жертвите на ислямисткия тероризъм в Германия от 2010 са 15! Къде не е отишла Меркел? Що, втълпяваш на хората, че едва ли не, крайно-десният тероризъм е оправдан.
7
5
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Осъждам рязко действията на такива побърканяци и проливането на кръвта на невинни хора.
6
6
 
12
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Друго прави впечатление - няма пострадали евреи... Но Меркел се появи пред синагогата начаса!Но при жертвите на арабските и африкански терористи - не си направи труда.Хм... Странно
5
9
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Тенденцията масовите убийства да се стриймват в нета ще продължават докато не се приемат по строги закони за интернета и ще ни бъдат представени като крайно необходими. Сега ще почнат да разправят как се бил радикализирал в нета, ще се блокират сайтове и така на татък. Този номер е вече ясен на всички. А причината за радикализация са мулти културните ценности и начин на живот, дето политиците се опитват да налагат. Ни може да не убедите, че не е нарочно, за повече контрол.
4
4
 
8
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Случката прилича и мирише на активно мероприятие на (ония) от 1000 км!!!
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бил е германец, ясно защо дигнахте такава пушилка, ако беше арабеск ням аше и да чуем.
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откачалки има навсякъде, но виновниците са в Холивуд. И тоя се е помислил за авенджър.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди се казваха партизани.