Консервативната партия в Полша печели парламентарните избори

Очаква се управляващите да запазят абсолютното си мнозинство
13 окт 2019 23:15, Анисия Иванова
20
Консервативната партия в Полша печели парламентарните избори
Снимка: БТА

Управляващата в Полша консервативна националистическа партия Право и справедливост спечели парламентарните избори днес и се очаква да запази абсолютното си мнозинство, сочат анкети на изхода на изборните секции, цитирани от Франс прес.

ПиС на Ярослав Качински получава 43,6 на сто от гласовете и 239 места в 460-местната долна камара на парламента според социологическата агенция Ипсос. Качински обяви победа на парламентарните избори, посочва Ройтерс.

Главната опозиционна сила - Гражданската коалиция начело с центристката партия Гражданска платформа, е на второ място с 27,4 на сто от гласовете, следвана от Съюза на демократичната левица с 11,9 на сто.

Избирателната активност достигна 61,1 на сто - най-високата от 1989 г., добавя Ипсос.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: избориПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 4 години
До АнонименТо няма да настане такъв конфликт, именно защото ракетите от Полша същевременно ще изпържат руските земи. Точно това е идеята на взаимното ядрено възпиране.Освен това, при ядрена война няма голямо значение, дали страната е цел, или не е- радиоактивното замърсяване и ядрената зима ще направят Евразия и Северна Америка непригодни за цивилизован живот.
16
0
 
1
 
! Отговори
Петър преди 4 години
До bafffАко случайно не знаеш, всъщност поляците се опитват да победят турците далеч преди Русия да започне да воюва с тях. Това става 1444 година край Варна. А на картата Полша се появява около петдесетина години след Русия-през 10 век.
15
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До sd 14 Господ няма да убие руснаците , ама на САЩ вече им писва от техните дивотии и току виж станала работата.
14
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Дружина POLSKA - поздрави от България!
13
3
 
12
 
! Отговори
Слава Україні преди 4 години
БРАВО!ДЯСНОконсервативната ПРАВО и СПРАВЕДЛИВОСТ, другари, ДЯСНОконсервативна, а не националистическа! Националистите в Полша са на 4-5 място!Важно уточнение за старшинките
12
19
 
8
 
! Отговори
Не спирам да се преди 4 години
До axaдивя на Българското тъпоумие ....вече 30 години бедна България е под Американски ботушза 30 години западните окупатори и една беседка в парка не ви построиха и въпреки това всяка 3-та българска овца вярва безрезрвно в наглата и очевадна лъжа раздувана от евреиските мас медий в България как ЕС давал на България ...Аланколу !де то това дето ви го дават бре джанъм !?
11
26
 
4
 
! Отговори
Полша преди 4 години
До axaпич, в момента я разграбват по-грозно и от Украйна,само след 2-3 години и ще има гладни бунтове в Полша като в Украйнатова че ЕС жи дава пари е гразна лъжа !!!ЕС ви граби така както и Турчин не ви е грабилтрябва да си найстина много наивен за да си мислиш че западните гадове ти дават
10
19
 
3
 
! Отговори
axa преди 4 години
полша обаче в ЕС лека полека хваща под "крилото" си източна европа, командването е нейно, пазарите са нейни, субсидиите от ЕС са за тях, а на нас по-евтините им субсидирани с наши пари стоки ни разбиват пазара и не можем да се доредим до субсидии и сме под шапката им, че са "умни и красиви".
9
15
 
9
 
! Отговори
bafff преди 4 години
полша и украйна се появиха на картата след 1-ва световна върху огромни заграбени територии от царска русия.500г католическия запад не се мръдна да освободи от исляма православните Балкани, единствено лошата Русия се вдигна уж не за нас а да ни пороби че запада прости защо те не са ни освободили за да ни поробят. Та когато си знаете и тачите историята тогава ще ви уважават и вас българете.Ама едни имат интерес да ви я изопачават и вие се съгласявате, нали.
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така! Бой по червените чутури!
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите зависими медии наричат полското правителство "националисти" а Качински "диктатор" с единствената цел да не искаме да сме като тях и да не изискваме от нашите корумпирани политици това, което полските политици правят за гражданите си - например високи детски надбавки, огромен избор на добра и честна работа, ред и сигурност по улиците, чисти подредени и красиви градове, ниски цени, семейни и религиозни ценности,и т.н. Можем да си мечтаем да сме на тяхното ниво, а разликата само се увеличава
6
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако настане сериозен военен конфликт в Европа поляците както се напъват за американски атомни ракети просто не ги виждам щото руснаците ще ги изпарят а за САЩ е добре дошло някой друг да поеме част от ударът.За съжаление след това няма да могат да кажат " Освен германци и руснаци и американци ни таковаха" защото просто няма да ги има.Те са малко като нас с тая разлика че са доста по-бели и нямат бг циганиите и ориенталщината.
5
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Да, ама в Полша не се учи "Русия ни освободи от гадните турци", а се учи "Русия ни продаде на нацистите, после ни такова таковата" ...
4
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полските националисти закономерно са русофоби, а нашите *** са готови да слугуват на Москва.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО! Либерастичния фашизъм налаган по света за почти 50 години носи само упадък и разлага на обществото.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави ни впечатление.Но тия националисти нямат нищо общо с де-били като нашите националисти- Нашите са *** и продажници.
1
7
 
29
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Не ви ли прави впечатление, че националистите на каквото и оплюване да са подложени от платените медии, си задържат подкрепата и я разширяват. А всякакви ти там недоклатеняци като Макрон и Меркелици малко по малко изчезват от картата! Всички представители на либералната демокрация ще бъдат изметени! В Рим направха безпринципна коалиция, само и само да не е Салвини. Но скоро той ще се завърне, по-силен от всякога! Да живее бяла и християнска Европа и хората, които я бранят! Долу предателите!