Десетки загинали и изчезнали заради тайфуна в Япония

Наводнения и свлачища затрудняват спасителните работи
14 окт 2019 12:49, Елка Василева
2
Десетки загинали и изчезнали заради тайфуна в Япония
Снимка: Reuters

Най-малко 40 души са загинали, 16 са изчезнали и над 180 са получили наранявания вследствие на мощния тайфун Хагибис в Япония, съобщи японската национална телевизия, цитирана от ДПА.

Спасителните операции и усилията за оказване на помощ на пострадалите са затруднени от наводнения и свличания на земни маси.

Още по темата
Прогнозите за днес са за още проливни дъждове в засегнатите от стихията райони, където властите предупреждават за прииждане на реките и опасност от нови наводнения. В местата, където водата вече се е оттекла, хората започват да изгребват калта и да разчистват отломките от жилищни сгради и магазини.

Равносметката досега е, че 21 реки са излезли от бреговете си, още 140 са стигнали до критично високи нива, а десетки свлачища са затрупали пътни артерии. Властите са изпратили лодки и хеликоптери да евакуират хората от негодните за обитаване жилища, помагат и войници.

Хагибис е деветнайсетият тайфун, поразил тази година планинския полуостров Идзу западно от Токио. След апогея си в събота вечерта той отслабна до извънтропически циклон, пише БТА.


2
Още по темата: ЯпониятайфунХагибис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Японците са злобни. Реших да ги попитам в сраницата им в редит какво закусват на закуска и дали наистина харесват българското кисело мляко, а те ме направиха на дроб от подигравки и унизителни думи.