Напрежение в Каталуния: Сблъсъци с полицията в Барселона

Властите използваха сълзотворен газ срещу протестиращи
16 окт 2019 09:17,
2

Снимка: Reuters

Поредна вечер на протести в Каталуния. Хиляди демонстранти се обявиха в подкрепа на независимостта на региона, което доведе до сблъсъци с полицията.

Властите използваха сълзотворен газ и груба сила, за да разпръснат събралите се хора. Трима души са арестувани, а местни медии съобщават, че най-малко деветима са потърсили медицинска помощ.

Протестиращите се опитаха да влязат в правителствените сгради в Барселона и запалиха пожари в центъра на регионалната столица. Властите в Испания заявиха, че водят разследване за възможни организатори на движението, предава Bulgaria ON AIR.

Недоволството започна, след като Върховният съд осъди деветима сепаратистки лидери за ролята им в референдума за независимост на Каталуния през 2017 година, обявен за незаконен от Мадрид.

Настоящите лидери на региона, които също подкрепят движението за независимост, обявиха, че ще продължат да се борят за нов референдум.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великите демократи направиха на части Югославия, Чехословакия, да не говорим за СССР, а какво да кажем за Шотландия и Ирландия, които от векове не желаят да са поданици...
1
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да ви имам и демокрацията...