Ердоган отново плаши, че ще пусне бежанската вълна

Турция ще прочисти района край границата си, закани се той
26 окт 2019 22:45, Анисия Иванова
131
Ердоган отново плаши, че ще пусне бежанската вълна
Снимка: БТА, архив

Турция ще прочисти района край границата си бойците на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН), ако Русия не изпълни задълженията си по постигнатото двустранно споразумение между Анкара и Москва по-рано тази седмица, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Съгласно меморандума от Сочи, договорен от президентите на Турция и Русия във вторник, руската военна полиция и сирийски правителствени части поемат задачата да прочистят бойците на СЗН от ивица в Северна Сирия с дълбочина 30 километра от турската граница. Анкара разглежда СЗН като терористична организация.

Ако този район не бъде прочистен от терористи до края на изтичането на 150-часовия срок, ние сами ще се заемем със ситуацията и ще извършим цялата работа по прочистването, каза Ердоган.

Той повтори и предишната си заплаха да "отвори границите" за бежанци към Европа, ако европейските страни не подкрепят плановете на Анкара за зона за сигурност в Североизточна Сирия, където да бъдат върнати сирийски бежанци, избягали в Турция.

Ердоган обвини ЕС в лъжа, тъй като е обещал 6 милиарда евро на Турция за настаняването и прехранването на сирийските бежанци в страната. Президентът посочи, че досега ЕС е предоставил половината от обещаната сума.

Турция е похарчила около 40 милиарда евро за бежанците, каза Ердоган.

Ако плановете на Турция за връщане на бежанците, не бъдат подкрепени, ние няма да имаме друг избор, освен да отворим границите. Ще отворим границите и те ще могат да отидат в Европа, подчерта турският държавен глава. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Не пишете глупости ,Бойко е на среща с Плевналиев и Каракачанов са на границата ще охраняват може и оня Сидеров,Симеонов и те да са там с самолетите Ф16 от скъпите.Мишока Станишев ще звъни на Брюксел за помощ смешен политик.
27
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова е глупав, че даже не може да измисли за какво друго да говори. Атеросклероза.
26
7
 
8
 
! Отговори
К6 преди 4 години
не мога да разбера , за 6 милиарда можехме да направим китайската стена
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е "***" на турски?.Булгарсикиджи.
24
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно бежанците искат в подконтрилните от Турция Сирийски територии, или в Европа. Щото е по важно те къде искат, а не Ердо къде ги праща.Нещо лукави и повече плаши, отколкото контролира нещата.
23
7
 
1
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Клиповете с рязане на глави са за лична употреба на ам- гъл, когато се самозадоволява.!.
22
2
 
2
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Е- бре $ iga ния, де- бре простотия.!.
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В турските новини министри показват новата карта на турция, забелязах че българия се вижда на картата чисто гол
20
11
 
9
 
! Отговори
334 преди 4 години
Този диктатор и религиозен фанатик се гаври с ЕС и САЩ! Вече стана банален с рекета си за бежанската вълна. Май с Путин играят заедно.
19
0
 
15
 
! Отговори
Ъртамуню преди 4 години
Добро утро и хубав ден. И да не забравяме да гласуваме,включително инвалидите,за тях има подвижни секции. По темата:много злоба и простотия бре.и нищо чудно,че сме найнайнай.1/100 от бежанците в Турция да дойдат тук и предполагам ще ревем посилно и повече от ердоган.
18
11
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
сега виждате ли защо тръбата с газта не трябваше да минава през турция защототози имам ще ни изнудва за щяло и нещяло трябваше директна тръба директно добългария за да ни е мирна главата за 30 години нищо не постихнахме самопразни приказки
17
14
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Кюрдите не е нужно да печелят големи военни победи. Нужно е само да убият достатъчен брой турски войници, за да се се надигне общественото мнение в Турция, което да принуди Ердоган да оттегли войските. Дори и той ще се съобрази с гневните родители на войниците, защото армията на Турция е наборна, а не професионална. Всички виждат, че това е завоевателна война, а не защитават родината си. За кюрдите нещата са различни. Те се бият за домовете и семействата си.
16
3
 
7
 
! Отговори
Оня от Костинброд преди 4 години
Пускай ,Ердо ! У нас никой нема да остане ! Аз итново съм на власт !
15
6
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Доганя, почна да плаши всички и САЩ и Русия и ЕС. Нещо ми се струва, че ще е султан още малко, после ще го пуснат в някой харем като евнух.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой май не си е изл сникърса
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА ги пуска, ние ще ги транспортираме до западна Европа с наши ТИР-ове и всичко ще е прекрасно!
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА тия които не са научили две думи на турски за българи ли се смятат?Българин не съм виждал да се интересува да учи турски, освен ако няма някакъв бизнес там.Обаче патладжанено-сините "българи" на които жените им за 200 лева нахлузват черните чували на главите и ходят да бият чела в джамиите учат турски усърдно. Не че могат да запомнят повече от 2 думи ... ама това си е тяхна етническа особеност . Важното е и те най-накрая да придобият някаква национална идентичност.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тия които не са научили две думи на турски за българи ли се смятат?
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как ще стреляте на границата срещу любимите ви кюрди? Нали ги обичате. Те само такива ще избягат насам.
9
6
 
13
 
! Отговори
Коментатор преди 4 години
Сигурен съм че има стотици или хиляди българи, които ако им дадат Калашников с най-голямо удоволствие биха отишли да вардят границата. Няма начин да има толкова много имигранти които да не бъдат отстреляни като диви прасета ако докопат до България.