Двама арестувани във Виетнам заради камиона с 39 жертви

Те били част от груа за трафик на хора
1 ное 2019 19:12, Нели Христова
2
Двама арестувани във Виетнам заради камиона с 39 жертви
Снимки: Reuters

Виетнамската полиция арестува двама души за трафик на хора във връзка със смъртта на 39 мигранти, чиито тела бяха намерени в камион във Великобритания, като се предполага, че повечeто от тях са виетнамски граждани, предава AFP, цитирана от агенция "Фокус".

Още по темата

Информацията идва, след като британската полиция арестува четирима души заради трагедията и сега издирва двама братя от Северна Ирландия, които имат връзки с бизнеса с автомобилни превози и корабоплаването.
Първоначално жертвите са били идентифицирани от британската полиция като китайски граждани, но сега се смята, че повечето са виетнамци, след като семейства в Централен Виетнам казаха, че техните близки са изчезнали и нямат връзка с тях.

Виетнам заяви, че в петък са арестувани двама души заради предполагаемо участие в случая, което е разкрило опасностите от незаконния трафик на хора от Виетнам до Европа.

Много от предполагаемите жертви произхождат от провинция Ха Тин, където полицията арестува двама души във връзка със "случая на 39 загинали, намерени в контейнер на камион във Великобритания", се казва в петъчно изявление на уебсайта на полицията в Ха Тин в Централен Виетнам .

Те са обвинени в "организиране и посредничество за други хора да заминат в чужбина и да останат там нелегално", се казва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е чудно, как във Виетнам са виновни, а в Европа и Англия няма нито един виновен???
1
2
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ако САЩ не внася от китай от къде ли биха задоволявали гладът за матереализма си?ако китай не изнасяше за САЩ то дали щеше да е просперирал до сегашното си ниво?взаимно зависими икономики с непостижим перфектен баланс