Парите на милиардерите намалели с $8,5 трилиона през 2018 г.

Жените милиардерки с 46% повече за пет години
Обновена: 8 ное 2019 15:13 | 8 ное 2019 15:12, Елка Василева
15
Парите на милиардерите намалели с $8,5 трилиона през 2018 г.
Снимка: архив, Reuters

Общото състояние на милиардерите по света е намаляло през 2018 година с 8,5 трилиона долара след пет години неизменен растеж. Причина за това са силният долар и силните колебания на фондовите пазари, сочи проучване на швейцарската банка UBS и международната консултантска компания PricewaterhouseCoopers, цитирано от ТАСС.

Според доклада, ситуацията в различните райони на света не е еднаква. В Азия е отчетено понижение на богатствата на милиардерите след пет години съществен растеж, през които състоянието им е нараснало четири пъти.

В същото време в Северна и Южна Америка богатствата леко са се увеличили през изминалата година.

Като цяло въпреки миналогодишната корекция в световен план общото състояние на милиардерите сега с над една трета (34,5 процента) надхвърля показателите отпреди пет години, установяват авторите на проучването.

Американските милиардери, чиито делови интереси са в сектора на технологиите, миналата година са имали повече успех от предприемачите, работещи в други области на икономиката.

За последните пет години броят на жените милиардерки се е увеличил с 46 процента. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: богатствомилиардери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Робин Худ преди 4 години
Мисля да направя скоро време обир на банка 500 хиляди ми стигат кой ще ти работи като роб за 600 лева заплата хаха
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Активите на тези милиардери са всъщност акции от корпорации в които те са висш мениджмънт или основатели, много имоти в столици по целия свят които отдават под наем чрез местни регистрирани фирми и така създават огромни балони, произведения на изкуството. Такъв човек да обеднее означава, че някое от тези неща губи стойност на пазара, фирмите му се оценяват на по-малко, а това е знак за бъдеща икономическа рецесия или пукане на балон.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпростът е, че средната класа изчезва навсякъде. Ако в миналото е имало определени професии и съсловия, които да не се притесняват за доходите си, то вече не е така. Глобално икономиката се развива много бързо и малцина се адаптират в постоянно променящите се условия. Да не говорим, че населението нарастна главоломно и няма спиране. Агент Смит от "Матрицата" беше прав, че ние сме като чума за планетата.За да има много богати, значи са намерили механизми за ограбване на много хора.
9
1
 
7
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Ужас! Значи и нашите милиардери са обеднели. Къв ужас!
8
2
 
3
 
! Отговори
Искрен Иванов преди 4 години
Мога да се обзаложа, че са ги внесли в КТБ
7
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 6 : наулно си прав. Дано о номер 5 го разбере, но ако не го разбира винаги може да сложи едно листо отпред и да иде в гората :)
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нямаш пари имаш проблем, но ако имаш са много.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е една от големите заблуди на бедните. Те масово си мислят че богатството на успелите се изразява в огромни количества кеш в сейфове и банкови сметки.А реалността е че най богатите хора почти не притежават кеш! И това е основната причина да натрупат такива милиарди. Защото всички печалби се реинвестират ефективно в нови активи. А голяма част от личните разходи се извършват чрез кредити а не чрез лични пари.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та от време на време, разни призиви за лечение на някое дете - дайте 40 хиляди, дайте 15 хиляди. Абе я у лево целия *** свят.
3
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 4 години
КофтиГорките
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиардерите нямат пари, а имат активи. След като изхарчиш няколко стотин милиона за няколко имения, яхти и самолет, всичко опира до управление на тези активи, в какви дейности ще ги вкараш, каква доходност ще ти носят. Многото пари са много власт, а не безкраен шопинг в моловете както си го представят бедните.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайдеее сега разбирам защо някои се пенят по телевизията.