Протестна нощ: Размирици из Южна Америка и Азия

Не стихва напрежението в Чили, Боливия, Иран
Обновена: 16 ное 2019 16:20 | 16 ное 2019 16:17,
10

Размирици и протести избухнаха тази нощ в  различни части на света. В Южна Америка се стигна до сблъсъци, демонстрации имаше в Азия.

Най-малко петима души загинаха, а най-малко 50 бяха ранени при сблъсъци в покрайнините на боливийския град Кочабамба. Военнослужещи и полицейски служители не са пуснали в града привърженици на Ево Моралес, което е провокирало насилието, предава Bulgaria ON AIR.

Не стихва напрежението и в Чили. Пореден протест в столицата Сантяго. Полицията използва водни оръдия, за да разпръсне гневната тълпа. Мрачната статистика сочи, че досега в антиправителствените демионстрации са убити повече от 20 души, а са 2000 ранени.

Още по темата

Протести имаше и в няколко азиатски държави. Цената на горивата доведе до масово недоволство в Иран. В съседен Ирак продължава масовата гражданска можбилизация срещу ширещата се корупция и и масовата безработица.

В Хонконг разбунтували се студенти и протестиращи срещу правителството прекратиха окупацията си на един от големите университети след близо едноседмична блокада от полицията, но някои други учебни заведения в автономната китайска провинция все още остават под контрола на демонстрантите тази сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Север тъкмо се поуспокоиха, че задният двор (Южна Америка) е почти оправен, ама.......
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората видимо се радват на лобализма и "либералната демокрация". :-)
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интернет направи хората компетентни по много въъпроси.Най-важният е,че болшинството прави супер бгати една шепа хора,недостойни да се наричат така,понеже карат събратята си да живеят и да умират в мизерия.В същото време говорим за Космос и прекрасната Земя...Е,не може вече.Лъжата е майката на терора и насилието.Спрете да убивате и да лъжете.Може би тогава ще има мир...
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Андрешкоандрешковците като теб ще постигнат това което постигнаха предишните андрешковци, преди 20-50-100г. - обща мизерия, или едно нищо! За справка виж ***, куба, с. корея, венецуела - просперитет на корем баце.
2
2
 
8
 
! Отговори
Sol ben Dav преди 4 години
ЗАПАДНИЯ СВЯТ /най богатите/ Е НАТРУПАЛ ДЪЛГОВЕ , КОИТО НЯМА НИКОГА ДА ВЪРНЕ. US DEBT CLOCK. ТРЯБВА МУ ВОЙНА ЗА ИЗЧИСТВАНЕ НА ДЪЛГОВЕТЕ И НОВИ ПЕЧАЛБИ. ИМА СВРЪХПРОИЗВОДСТВО НА ХРАНИ И ВСЯКАКВИ СТОКИ НО ЦЕНИТЕ НЯМА НАКЪДЕ ПОВЕЧЕ ДА ПАДАТ. СЛЕДОВАТЕЛНО ИГРАЧИТЕ РЪЧКАТ ШАШАВИТЕ И СЛАБОУМНИ НАРОДИ ДА ВДИГАТ РЕВОЛЮЦИИ ЗА ДА СИ ПРОБУТВАТ ДЕМОКРАЦИЯТА И СТОКАТА. ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.
1
3
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 4 години
Борбата срещу капитализъма започва по-яростна от преди, американскиия хегемон скоро ще глътне вода. Евроатлантическите *** най-после се осмелиха да отразят тез новини и събития, които ще променят историята на целият свят. Вместо туй ни занимават със некакви тротинетки. Господ да ни пази от пъзливите *** медии