Ще понесе ли Северна Корея отговорност за убийството на Ото Уормбиър?

Родителите му ще направят всичко възможно
22 ное 2019 18:50, Нели Христова
37
Ще понесе ли Северна Корея отговорност за убийството на Ото Уормбиър?
Снимка: Reuters

Родителите на американския студент Ото Уормбиър, починал през 2017 г., след като лежа в затвор в Северна Корея, казаха днес, че ще се борят Пхенян да понесе отговорност за неспазване на правата на човека, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Фред и Синди Уормбиър дадоха днес пресконференция в Сеул. Те призоваха правителството на Доналд Тръмп да повдигне въпроса с човешките права в Северна Корея в преговорите за ядрено разоръжаване.

"Моята мисия ще бъде да се търси отговорност на Северна Корея, да бъдат намерени активите й по света" и да бъдат спрени нелегалните й бизнеси. Това каза Фред Уормбиър, който бе поканен на форум на организация, представляваща семейства на отвлечени южнокорейци през Корейската война (1950-1953 г.).
Родителите на Ото Уормбиър казват, че синът им е бил изтезаван в Северна Корея, след като е бил осъден през 2016 г. за опит да открадне пропаганден плакат.

Двайсет и две годишният студент получи сериозни мозъчни увреждания и почина малко след като бе върнат в САЩ във вегетативно състояние през юни 2017 г.

В началото на мандата си президентът на САЩ критикуваше силно Северна Корея за погазването на човешките права и дори покани Фред и Синди Уормбиър на речта си "За състоянието на съюза" миналата година. След това обаче Тръмп започна да омаловажава въпроса с правата на човека в Северна Корея и обсипа Ким с възхвали, когато двамата започнаха ядрените преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България пиян войник български се изпика върху паметника на Васил Левски в Карлово преди няколко години. Изключително грозна и наистина обидна за цялата държава постъпка. Мисля, че го уволниха от армията и го глобиха, но не е лежал в затвора. Защото БЪЛГАРИЯ Е ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА и наказанието СЪОТВЕТСТВА на престъплението. А в Северна Корея 13 години затвор за плакат. Не е човешко не е цивилизовано наистина.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаел е какви са правилата и ги е нарушил съзнателно, било поради глупост, наивност, да се прави на мъж или за нарочна провокация. Какво следва като се прибере в САЩ с плаката и го качи по мрежите? Ето вижте ме, великата им държава, ядрена сила и разузнаване, аз им откраднах плаката... Ето ги колко са жалки и смешни. Така би изглеждало пред целия свят по соц.мрежи. Т.е. това си е нарушение на правилата, съзнателно, с крайна цел унижението на цял един народ. Просто е сбъркал страната и народа.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При тези екскурзии в С.Корея, първо си инструктиран какво може и какво не, второ по време на целия ти престой извън хотела си придружаван от местен гид, който да те разведе, обслужва и тн., но също и да следи какво записваш, снимаш, гледаш, както и да не обиждаш местните порядки. Т.е. Ото много добре е знаел какво може и какво не. Случката става в хотела, в който е било забрането да се ходи на определен етаж. И това е знаел. Отива там и прави опит да открадне плаката. Това е унижение за тях.
31
2
 
5
 
! Отговори
Скоро преди 4 години
Когато Франция плати обезщетение на 1 500 000 избити алжирци 1954-62 и на 3 000 000 в концлагери.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще понесе колкото понесоха сесесерците за десетките милиони изчезнали в гулаг и милионите съсипани в Източна Европа. Също загубата на Студената Война трябва да си признаят, но никога няма да го направят.
29
4
 
12
 
! Отговори
Анатема,краваре! преди 4 години
Ще понесе, колкото понесоха жужето Буш, джендъра Бреар и откачалката -алкохоличка Клинтъница за стотиците хиляди убити от тях в Ирак, Либия, Югославия и т. н.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И окъде ти идва инфото че е само плаката? А познай кой е с промит мозък. Имаше една корейска детска песничка знаеш ли как ти я преведоха че стана новина?
27
1
 
4
 
! Отговори
Кики преди 4 години
До анонимен 24 Да, това е голяма обида към Вожда!Даже, правителствения пазач може да получи наказание, за това, че е позволил такава снимка...И на тях не им е лесно с туристите!В самолета дават на всеки човек указания, какво е забранено да правят.
26
7
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Както и да го погледнеш, един плакат не заслужава доживотна присъда. В тази държава са откачени, мозъците им са промити след десетилетия комунизъм. Не знам какво има за гледане там, за да отидеш като турист.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разните цветни революции почват с ей такива студенти Голям мерак да отидеш точно в корея да си студент и да късаш цапаш и чупиш. Един такъв подплатен и подучен от цру мерак. В Куба бе същото, Фидел ги разката като му ги пратиха лекетата поамериканчени. Днеса обаче сега загрижен за този подсказано от блумбърг.
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах документален филм за С.Корея оператора сгафи като легна по гръб да снима статуя на Ким Ир Сен,придружаващият го цивилен му каза ,че трябва незабавно да напусне страната,обидил Вожда,режим,народа и т.н.!Безумни нрави!
23
8
 
9
 
! Отговори
Кики преди 4 години
До Стига беКолега, в тази страна законите са много строги и се спазват и прилагат стриктно!Затова там престъпността е 0.01 процент. Нали всички искаме да се спазват законите?За теб може да е само един плакат, но за тях е голяма обида и черно петно!Опознай Северна Корея, за да не се чудиш вече.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При високи съображения за сигурност едва ли е шпионин, но да се е правил на мъж с кражба на плакат е напълно възможно. За съжаление няма как да му послужи за урок, Бог да го прости.
21
3
 
4
 
! Отговори
До 25 кики преди 4 години
Много точно описано. Сигурен съм, че е разкрит като шпионин на ЦРУ и по зле като Дженифър та затова са си поиграли с него
20
3
 
18
 
! Отговори
xxx преди 4 години
всеки който отиде в друга държава трябва да се съобразява с техните закони и обичаи ако беше отишъл в Саудитска Арабия и беше нарушил техните закони да не мислите че там щяха да му се радват
19
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този човечец не е бил никакъв агент,просто 21годишен турист,задържан точно във време когато отношенията със САЩ бяха най-обтегнати!Самите корейци едва ли са предполагали ,че е няма да издържи строгите ,,разпити" ,и виждайки на къде отиват нещата го връщат 18месеца след като е задържан!Убиха млад човек за нищо!Тръмпи отначало се сипеше искаше 501милиона компенсация,след като се случи с Ким забрави кой е Ото Уърмбиър!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Престъплението" на американския студент:https://youtube/watch?v=ZpUKJ6-LMI8&t=4sот 6.10 мин до 6.20 мин
17
10
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
Ако дебилността беше инкриминирана,щеше да си до живот
16
4
 
15
 
! Отговори
Стига бе преди 4 години
С тази кражба, учудваща и неочаквана, тази страна бе унизена пред целия свят! Затова Ото получи много тежко наказание-13г. затвор.Цялата държава унижена пред целия свят заради едно парче хартия 2,0 х 0,30 м.???? Не е националното знаме или герба на страната а само някакъв плакат само диваци могат да убият човешко същество за парче хартия :(
15
15
 
7
 
! Отговори
Кики преди 4 години
В Северна Корея престъпността е почти 0 процента! С тази кражба, учудваща и неочаквана, тази страна бе унизена пред целия свят! Затова Ото получи много тежко наказание-13г. затвор.Заради влошаване на здравето му, той е освободен 11г. по-рано. Той е лекуван през това време, но С.Корея все още си чака парите за лечението..