Лесбийки, гейове, бисексуални... пъстро шествие в Делхи

Искат самоопределение за всеки пол, което да бъде признавано
Обновена: 24 ное 2019 19:43 | 24 ное 2019 16:24, Камелия Цветанова
70
Лесбийки, гейове, бисексуални... пъстро шествие в Делхи
Снимка: Reuters

Над хиляда членове на общността ЛГБТ и техни поддръжници манифестираха днес по улиците на Делхи, за да отбележат сексуалното разнообразие в Индия, предаде Асошиейтед прес.

Издигнали флагове в цветовете на дъгата, балони и транспаранти и танцуващи по ритъма на барабани, демонстрантите поискаха самоопределение за всеки пол, което да бъде признавано от властите.

Подготвян сега законопроект предвижда транссексуалните да се регистрират и след това да представят доказателства за извършена операция за смяна на пола.

Според протестиращите законопроектът противоречи на ключово решение на Върховния съд на Индия от миналата година, отменящо нормата от колониално време, според която еднополовият секс се наказва с до 10 години затвор.

ЛГБТ е общност на лесбийски, гейове, бисексуални и транссексуални. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: шествиеДелхи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Полезен доктор преди 4 години
Когато трябва да се пият хапчета трябва да са правилните, човека не трябва цял живот да пие хапчета и не трябва цял живот да е зле ! Целият проблем трябва да се изкорени и да се оправи, не трябва да става така - човека да си мисли че е наред - излекуван, а всъщност е далеч от истинската реалност !
28
1
 
1
 
! Отговори
Женско момче преди 4 години
Много е чуждо ето това - жени които забележат, че някой мъж е правил женски работи и е зле в живота, те си казват нещо от сорта - оставете го, той си има родители, те да се оправят с него, той е хронично болен, почти никога не е живеел много добре, няма спасение с него и няма как да се оправи в този живот ! А всъщност фактите не са такива, човека може да има комплекси, душата му може да е изпаднала в измерение което е странно, психика - развалена ! Истинската оправия е красиви изживявания !
27
2
 
2
 
! Отговори
на кака сбърканото преди 4 години
До Анонимен 31Ще ти се!:)
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** в действие, жалка картинка
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много от така наречените мъже в България са неосъзнати гейове, затова са такива хомофоби.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До само питамАми те тва им е целта - да има съсипани хора, редуцирани до степен животни които мислят само за глупости и се обсебват с мисли за сексуална идентичности, права на гейове, транссексове и т.н... ще направи някой ако още не е направил някоя партийка да им събира гласовете, ще имат няколко кресла в парламента и всички облаги от това с база която ще си гласува за тях. Останалата част от обществото ще се наложи да се бие с това и така класически схеми за разделяне и владеене
23
3
 
5
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Абе тая мода да си *** не мина ли вече? В Индия дето ценностите им са предимно създаване на семейство и деца,кой ще си помисли че е обратен? Хората там са много набожни. За всяко ло)шо нещо си мислят,е наказание от Боговете и затова изкупват карма.
22
2
 
4
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Абе тая общност ли е асоциация ли е ЛГБТ НЕ е ли я страх,че ще яде бой в Индия?? Старите баби ги плюят обратните,тамошните им духовници анатемосват,децата ги мерят с камъни. Ако има обратни индийци те са сигурно не повече от 5% и се крият. Кой ще се регистрира някъде си,ако има такъв да си смени пола? Нали после семейството му и всичките му роднини ще се отрекат от него,приятелите му ще се подиграват на такъв човек. Тази асоциация с идеите си, не разбира,че може да съсипе нечий живот.Що се меси?
21
1
 
2
 
! Отговори
Дон Карнаж 2000 преди 4 години
И така за сексуалната идентичност - може да си повтаряте 100 милиона години какво е ОК и защото сте се самоопределили в обществото като някакви това е ОК, ама ако обществото има различно мнение това е то - отхвърля самоопределението ви.Като става въпрос за бъзикане с фундаментите на съществото на планетата земя като полове... мога да ви пожелая само успех в това да можете просто да се самоопределите по измислен или неестествен начин и просто да мине без негативна реакция от обществото.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идентичноста в обществото се определя само наполовина от индивида. Другата половина е мнението на другите. Все пак е идентичност в обществен контекст. Ако един албанец дойде в България с албански маниери, ислямска религия и албанска култура и след години си издейства българско гражданство - да, може да се ОПИТА да се самоопредели като Българин, но повечето хора ще отхвърлят самоопределението му. Може да забие в някакъв малък свят където никой не му противоречи но до там.
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До авторката: лесбийски какво?
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За какво сексуално разнообразие става дума бе?Ами че да излезнат и тия дето го правят с кучета, коне, магарета и т.н.!
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Участниците са все гущери. Е, повечето не са богати и красиви, ама то и нашия не е такъв. Само си мечтае.
16
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки има право да се самоопредели и като марсианец ако ще. И аз обаче съм в правото си да се гнуся от тия
15
26
 
14
 
! Отговори
ей преди 4 години
До Заралия - няма нищо срамно в това, най-малкото. Аз съм гей и съм омъжен от 15 години. За съжаление, порад факта, че тази държава е толкова назад в това отношение, със съпругът ми бяхме принудени да сключим брак в нормална държава.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужс! Скоро няма да стъпя в Делхи
13
1
 
8
 
! Отговори
Заралия преди 4 години
Ще стават все повече. Вече никой не го е срам или страх да си признае, че е хомо.
12
10
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Най-важното за глуповатия човек е - кой с кого си ляга. Като се почне "нашите пари!" умирам от смях :D С парите от данъците на *** може да се купи 1/4 плочка....
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакъв проблем, но категорично съм против аналния секс.При това практикуване се наблюдават две характерни следствия, които рефлектират върху социума.Първият случай, касае разтягането на един мускул, който отговаря за контролът върху др_скането.При това индивидът не може да спре и зас_ра цялото обществено пространство.Типичен случай е Ацето Големиот в антиката.При вторият, редуването на приемащият сексуален орган, пренася характерни бактерии.Това води до т.н индетификационен синдром при плода.
10
24
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Няма лошо. Човек трябва да има право да се самоопредели като какъвто пол желае! Това не би повлияло по никакъв отрицателен начин на останалите хора. Не е престъпление! А иначе, у нас е крайно време да приемат закон, разрешаващ гей браковете!!!