Протеже на папата с обвинение за сексуално посегателство

Двама семинаристи са се опакали от тормоз от епископ Густаво Санчета
15
Протеже на папата с обвинение за сексуално посегателство
Снимка: БТА, архив

Аржентинският епископ Густаво Санчета, близък на папа Франциск, ще се върне доброволно в родината си във връзка с обвинения в сексуално посегателство, предаде БТА.

Епископът ще замине във вторник и ще сътрудничи изцяло на властите, съобщи неговият защитник Хавиер Белда Иниеста пред църковните власти.

Санчета е обвинен официално в "продължителен сексуален тормоз при утежняващи вината обстоятелства", на който според прокуратурата са били подложени двама семинаристи. Ако бъде осъден, той може да получи присъда до 10 години затвор.

Епископът отрича обвиненията.

Този случай е особено важен за папа Франциск. Папата е бил информиран за обвиненията срещу бившето му протеже през 2015 г., две години преди Санчета да се оттегли от поста епископ на аржентинския град Оран.

През 2017 г. папа Франциск му позволи да се оттегли "по здравословни причини", но след няколко месеца го назначи на висок пост във Ватикана.

В телевизионно интервю по-рано тази година папата каза, че е питал Санчета за първоначалното обвинение, включително за голи селфита на телефона на епископа, и приел даденото обяснение, че телефонът е бил хакнат.

Белда Иниеста подчерта, че съдиите са отхвърлили искането на аржентинската прокуратура за издаване на международна заповед за арест. Той подчерта, че според епископа целта на действията на прокурорите е единствено да бъде установена истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Францискпапа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
God is dead преди 4 години
До ами Бог може да е имало някога , ама отдавна не е давал признаци на живот . Ако наистина си религиозен и си чел светите книги ще си припомниш че е бил доста активен в зората на християнството а ангелите са ходели сред хората ... за разлика от днес , когато тарикати попове ти разправят че бог едва ли не е само някъде в душата ти и никога няма да получиш физическо потвърждение за съществуването му .п.с. И за какви 1944 и 10.11 ми говориш ? И как свърза тия дати с педоофилията във Ватикана?
14
0
 
2
 
! Отговори
Ню ейдж преди 4 години
Ето ги и тия.Да заминават в Делхи, там в момента тече някакъв парад на гейовете.Май ще са нужни и попове.
13
0
 
1
 
! Отговори
Не става така преди 4 години
Първо ги учите, че жената е от дявола, змията, ябълката и т.н. После им се сърдите като *** деца и се съвкупляват с други попове?Дайте им свободно спрямо жените и ще се оправят нещата.Ама вие поповете си знаете. Тя езотериката не е проста работа.
12
1
 
3
 
! Отговори
ами преди 4 години
Бог има! *** не е ново явление, но след 1944 г. в монастирите умишлено са поставяни хора чиито морален образ не е на висота. ова е направено с цел да се опозори църквата и явно е успешен опита. След 10.11. всички започнаха да влизат в църквите, но не за да благодарят на Бог или да се научат на вяра... на вяра у нас хората мисля, че по природа са си научени.Що се отнася до новината - в католицизма тази педофилия ще се разпространява! Там Палата е непогрешим и вече няма благодат! Бог има!
11
2
 
7
 
! Отговори
God is dead преди 4 години
Много отдавна НЯМА истински вярващи.Особено сред поповете.Боговете,ако наистина са съществували отдавна са изоставили хората .И точно попското съсловие първо е разбрало това . Всичко в църквите е направено да използва и "дои" останалите вярващите .Пари за свещи..пари за кръщене .. дарения ... пари за погребение .. Ако имаше някакъв Бог то не би ли трябвало точно свещенниците които го изучават цял живот да са най примерните му последователи ?От цял свят четем за извращения в църквите. Защо ли?
10
1
 
1
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 4 години
До Анонимен 7 Напротив. С приятелско семейство които са религиозни християни сме обиколили много манастири .И мога да ти кажа че младите монаси масово са с някакви отклонения . Или много пият или са хомо . В Капиновския манастир например с очите си видях как монаха който ни настани там двете семейства и ни показа близката механа пред очите ми си поръча и изпи кафето с БИРА и продължи с ракия докато ние вечеряхме . И после лично ни показа специалната килия "ЛУКС" за игумена и гостите му....
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
идеята е да се злепоставя християнството всеки ден .а какво се вихри в ислямските общности?а какво се вихри всяка бг чалготека по нощите с малолетните момичета с които е пълна ?не ,не сте чули?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малии кой знае какъв секс се вихри у Ватикана!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 Е, не е пък масово!Не забравяй ,че българина е резервиран към монашеския живот и за монасите се говорят и не малко лъжи.Иначе по добре е в един манастир да няма монаси отколкото хомосексуалисти прикрити зад монашеските дрехи.Всъщност такива пред Бога едва ли са монаси!
6
2
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
ААА, е кво става ,който не чете Корана. Преди му разпрявах на един гаурин Ариф Сендрев ,че Сайбията няма да му рече Ишшалла дето пие и заглежда кристиянки по Планетата ама на...
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес масово манастирите в Бг са пълни с хомосексуалисти .Процес тръгнал от комунизма с цел разложение на християнството .
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Ти май не знаеш ,че манастирите са място за безбрачни.Друг е въпроса ,че поради липса на монаси ,за такива се приемат,,куцо и съкато" стига да изразят желание.Това не би трябвало да е така ,защото прди столетия не всеки е приеман за монах!Минавал е изпитателен срок,по някога години преди да бъде подстриган за монах,а някой чак на преклонна възраст!
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като се женят тук какво ,манастирите са пълни с хомосексуалисти.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С този посредствен папа няма да станат нещата.Църквата трябва да освободи от длъжност всички хомосексуалисти.Но нали пък тогава лицемерите ще скочат на Църквата за хомофобия.И все пак по добре така отколкото по този жалък начин .
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия защо не разрешат женитбата ами се кле, цат един друг. Бог е казал. Женете се и се плодете. Какви са тези слуги на Бог които не изпълнават Волята му. Нашите Попове си имат Попадиики и си правят деца а тези Папи ли си правят.