Осъдиха свещеници за сексуално насилие над глухонеми деца

Случаят - в Аржентина
26 ное 2019 07:30, Петя Славова
10
Осъдиха свещеници за сексуално насилие над глухонеми деца
Снимка: Reuters

Аржентински съд призна за виновни двама свещеници за сексуално насилие над глухонеми деца в католическо училище, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Още по темата

Съдът в град Мендоса осъди отец Никола Коради на 42 години затвор, а отец Орасио Корбачо на 45 години за действия, извършени в "Антонио Проволо", институция за глухонеми деца и деца с увреден слух в Северозападна Аржентина.

Коради е 83-годишен италианец, а Корбачо е 59-годишен аржентинец. Арестувани са през 2016 г. Съдът осъди и градинаря Армандо Гомес, на 18 години затвор.

Жертвите са десет бивши ученици.Коради и преди е бил обвиняван в подобни престъпления, във филиала на "Антонио Проволо" във Верона, Италия, но официални съдебни обвинения не са му повдигани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Религията е отживелица, която е използвана векове наред да се контролира простолюдието, отдавна няма нужда от нея, хората, които все още пробутват на децата си подобна глупост, трябва спешно да си изследват коефицента на интелигентност ;) !!!
7
0
 
0
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Справедливи присъди, но в Аржентина ... В Еврoгeйският съюз, "свещенниците" щяха да получат най-много 3-4 годишни присъди.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези **** трябва да има присъда-отрязване на инструмента,че после,дори и като пикаят да изпитват болката,която са изпитвали жертвите им.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са много гадни.Мине се не мине се време и хоп пак секс скандал,а уж вярващи ама Господ гледа.Затворът е нищо сравнение с Божия съд. Така че....
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България щяха да им дадат 2 г. условно.
3
2
 
3
 
! Отговори
Серо Посерков преди 4 години
а така, разгеле! тия всички свещеници дето правят такива неща , в затвора!!!!!!!!!! въобещ църквата не знам защо още се поддържа като институция, на никого не трябва
2
0
 
18
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
42 и 45 години! Няма шест-пет като у нас с "признаване на вината " и смешни присъди за изнасилвания и убийства.
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и преди е бил обвиняван, но за награда е бил преместен в Аржентина, където е продължил с мръсотиите си.