Срещата Макрон - Столтенберг: Франция vs останалите в НАТО

Западния печат коментира политиката на Еманюел Макрон
29 ное 2019 11:28,
26
Срещата Макрон - Столтенберг: Франция vs останалите в НАТО
Снимка: Reuters

Макрон защити думите си за "мозъчната смърт" на НАТО в навечерието на срещата на върха на алианса, пише в. "Гардиън" във връзка с вчерашната среща в Париж между френския президент и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Изданието отбелязва, че френският президент е определил това свое изказване като "необходим сигнал за пробуждане" и е разкритикувал Турция.

Още по темата

Еманюел Макрон е изолиран, съюзниците от НАТО отхвърлят твърдението му, че организацията е в "мозъчна смърт", пише друг британски ежедневник, "Дейли телеграф".

Вестникът коментира, че вчера Макрон е останал изолиран от лидерите на другите страни от НАТО, след като е защитил изказването си, че организацията се намира в "мозъчна смърт".

Острата му оценка по отношение на трансатлантическия съюз е била отхвърлена от съюзниците в ЕС, които искат да свържат по-силно страните от алианса една с друга пред лицето на заплахите от Русия и други агресори, отбелязва "Дейли телеграф".

Във връзка с това изданието допълва, че е научило, че на срещата на външните министри от алианса миналата седмица в Брюксел изказването на Макрон не е срещнало никаква подкрепа, като най-острият критик е била Германия.

Франция срещу останалите от НАТО, обобщава в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг" в материала си за вчерашната среща в Париж между френския президент и генералния секретар на пакта.

Без значение дали става дума за Русия или за бюджета на НАТО, френският президент Макрон се цепи от останалите за всичко. Партньорите са подразнени и вървят по свой път, различен от неговия, коментира германският ежедневник.

Макрон предупреди Турция за солидарността между съюзниците в НАТО, пише в. "Файненшъл таймс".

Британското издание цитира думите на френския президент, че интервенцията на Анкара в Сирия "поражда въпроси" относно алианса.

Вестниците "Ню Йорк таймс" и "Индипендънт" акцентират върху темата за финансирането на НАТО.

НАТО предложи на Тръмп "бюджетен бонбон" в навечерието на срещата на върха, пише в заглавие американският ежедневник във връзка със срещата Макрон-Столтенберг в Париж.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че вчера генералният секретар е заявил, че Съединените щати и Германия вече ще имат еднакъв принос за бюджета на пакта.

Британският "Индипендънт" коментира, че на срещата на върха на НАТО в Лондон на 3 и 4 декември по случай 70-годишнината на алианса се очаква президентът на САЩ Доналд Тръмп отново да поиска европейските страни и Канада да увеличат отбранителните си разходи.

В. "Уолстрийт джърнъл" акцентира върху изказването на френския президент на пресконференцията с генералния секретар на алианса за ролята на Франция в африканския регион Сахел.

Франция ще преразгледа военната си роля в Африка след смъртоносната катастрофа с хеликоптерите, пише американският ежедневник в заглавие.

"Уолстрийт джърнъл" коментира, че Франция преразглежда ролята си на водеща страна в контратерористичните операции в Африка, след като преди дни 13 френски войници загинаха при сблъсък на хеликоптери.

Президентът Макрон е наредил да бъде направена преоценка на ролята на Париж в региона Сахел с оглед намаляването на военното присъствие на САЩ в Африка, допълва изданието.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Старшина Петр Т.Т . преди 4 години
До Върл Американофил "И в тая европейска армия на къв език ще са командите?"Разбира се на Руски!!
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците ги биха навсякъде. И в Грузия, Донбас, Крим, а в Сирия Асад е непоклатим. Пиложително нато в умряло
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Горд финландецФинландците са били някога част от Русия и никога не са мразили руснаците,но мразят истински шведите,това го знам от личен разговор с финладци.
21
9
 
2
 
! Отговори
Горд финландец преди 4 години
Финландците най-добре знаят за руските мераци и ги направиха за смях през съветско финската война.Шведите също не могат да ги понасят както и всички скандинавци те и Франция не могат да понасят щото не е европейска държава а арабска.Дефакто няма да заменят Сащ с франциика.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Обожавам ИзраелОоооооо,ти явно не знаеш колко милиарда и немците загубиха от "приятели",не само французите,ама си мълчат като риби.
19
4
 
3
 
! Отговори
Обожавам Израел преди 4 години
В Америка германските активи са големи голяма част от бялото американско население е с немски и англииски корени.Как Германия и Англия ще се откажат от Америка и ще отидат с афроФранция.Дне говорим за огромният американски пазар за немски автомобили.Сори Макрон но икономически Германия и Англия са пред теб за теб остават черните в Мали.Нали ги предпочиташе...
18
1
 
6
 
! Отговори
Върл Американофил преди 4 години
И в тая европейска армия на къв език ще са командите?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще изквакаш нещо за геноцид над албанци и агресия и как справедливият нато ги спаси, като разпадна Югославия. И май не знаеш, че нато се приближи до границата на Русия като прие де що види от страните от ИЕ.
16
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не НАТО а мозъка на Макрон е в мозъчна смърт
15
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 4 години
Най после някой открито да каже.Че няма нужда от този Американски военен блок НАТО в Европа! След краха на СССР и Вършавският договор За НАТО държи само самата Америка! То прокарва американската политика на всякъде в Европа! И не само! Европейска армия е нужна на Европа а не чужда!-:)
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11А помниш ли защо НАТО бомбардира Сърбия !?И не НАТО се приближи, а Русия граничи с НАТО, както преди падането на Берлинската стена.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон недей подучава Турция кво да прави в Сирия защото са граничещи страни а да каже Франция кво търси на хиляди километра в близкия изток и Африка
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11А помниш ли защо НАТО бомбардира Сърбия !?
11
1
 
18
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Аз, доколкото помня, нато бомбардира Сърбия и Либия и не Русия се приближи до нато, а точно обратното - нато се оказа до границата на Русия... Нали така?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макарон да каже колко милиарда загуби Франция,заради своите "приятели" от НАТО, хахахааааааа.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно едни ще излизат от ЕС други ще излизат от НАТО,кое излизане е по лесно.
8
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6Напротив !Агресията на Русия реанимира НАТО, а диагнозата на Макрон има за цел да го реставрира.Запада няма да се лиши от най-сигурната си Защита, независимо как ще изглежда тя.Врачки и Нострадамоси много, но никой няма да гледа безучастно как руската мечка точи зъби !
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон е истински Цезар!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е гробарят на нато. След като ги би навсякъде. И в Крим, и в Донбас и в Сирия
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон не иска НАТО да възпира Русия, защото знае, че не може. Не успя нито в Крим, нито в Донбас, а в Сирия Асад още си е на власт. Ей това е не само мозъчна, но и тотална смърт...ха..хааа..