Как да спасим Земята? По-малко месо, дрехи втора ръка, колело...

Делегациите на ООН съветват как да опазим планетата
6 дек 2019 19:45, Нели Христова
94
Как да спасим Земята? По-малко месо, дрехи втора ръка, колело...
Снимки: Reuters

Какво са готови да изоставят хората, за да се борят с климатичните промени? По време на срещата COP25 на ООН в Мадрид, BBC задава този въпрос на хора от различни делегации.

"Не използвам лекарства от аптеките. Използвам само натурални лекарства. Ценя и растенията ни, които са изложени на риск заради обезлесяването“, казва Тайли Терена от Бразилия.

"Изключвам си телефона, когато нямам нужда от него. Опитвам се да го използвам за по-малко от час или половин ден“, твърди Джейкъб Уелнц от САЩ.

Телия Фреуен от Самоа твърди, че практикува само минимализъм, което означава да консумира по-малко.

"Купувам дрехи втора ръка и подобни неща“, каза тя.

"Ходете повече по магазини за дрехи втора ръка и яжте по-малко месо. Използвам само градския транспорт и се опитвам да карам колелото си повече“, съветва Хана Брунс от САЩ.

"Дъщеря ми стана вегетарианка. Това лято се преместихме в нов дом, за да можем да вървим, да караме колело или да хванем влака за работа“, казва Софи Хебден, Великобритания.

Според Аденике Оладосу от Нигерия, хората обичат да държат лампите около себе си цъкнати. Тя съветва всеки да се опитва да изключва лампите, дори и да е сумрак навън.

"Карайте по-малки коли. Аз следя винаги колко гориво гори колата ми. Какво количество боклук се генерира от това, което правя“, казва Албулрахаман Али Ал Мустафа от Катар.

Габриел Гуарна от САЩ пък се опитва да използва възможно най-малко пластмаса.

"Трудно е. Това е промяна изцяло на начина на живот, но е важна промяна, за да спасим планетата си“, твърди тя.

"Трябва да виждаме планетата като наш дом. Ако мислиш индивидуално, никога няма да постигнем нищо. Като родители, ние трябва да научим децата си, да са отговорни към опазването на околната среда“, съветва Франсиско да Силва Пиярно от Бразилия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.