Президентът на Бразилия: Грета Тунберг е хлапачка

В отговор 16-годишната активистка отново промени описанието си в Twitter
Обновена: 10 дек 2019 22:21 | 10 дек 2019 21:56, Нели Христова
93
Президентът на Бразилия: Грета Тунберг е хлапачка
Снимка: Reuters

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро нарече "хлапачка" младата шведска активистка Грета Тунберг, която в неделя осъди убийството на двама туземци в Амазония, предаде Франс прес.

"Грета каза, че туземците са умрели, защото защитавали Амазония. Впечатляващо е да се види каква значимост придават медиите на хлапачка като нея", каза Болсонаро.

В отговор 16-годишната Грета Тунберг актуализира описанието на профила си в Туитър с думата "pirralha" (хлапачка) - португалската дума, която използва Болсонаро.

В неделя Тунберг осъди в социалните мрежи убийството на двама индианци от племето Гуажажара, които бяха застреляни в североизточния щат Мараняо.

"Туземните народи са буквално избивани докато се опитват да се борят срещу незаконното обезлесяване. Срамота е, че светът мълчи за тези неща", написа Тунберг в Туитър.

Болсонаро заяви днес, че всеки смъртен случай е нещо обезпокоително и увери, че правителството му е против незаконното обезлесяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
45
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета е умна, смела и чиста душаБолсенаро е мафиот
21
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болсенаро е алчен престъпник срещу човечеството и планетата, с изгарянето на горите на Амазония, от които всички зависим.Естествено, че ще напада хора като Грета. И Макрон нападна много грозно, обиждайки жена му, заради позицията на Макрон за горите.Да се оскърбяват жените е долно, дори за един мафиот.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26"изчезнали поради същи такива климатични промени като покачване на нивото на водите, финни частици прах спирайки слънчевата светлина довеждаща до измиране на растения..."Промени причинени от метеорит, моме. Метеорит.
19
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А когато според същите тия учени ,динозаврите и други твари преди 65 млн години са изчезнали поради същи такива климатични промени като покачване на нивото на водите, финни частици прах спирайки слънчевата светлина довеждаща до измиране на растения , тревопасни и съответно месоядни....верижна реакция. Тогава коли, самолети фабрики и тем подобни вредители не е имало, а пак са измрели. Ние сме прашинка във вселената и никога няма да я изучим а някаква необразована пикличка тръгнала да съди света
18
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българинът отново показва познания по световен климат, политика...и всичко, н което го пипнеш..той е експерт.Цял свят всички учени доказват с факти, че има глобално затопляне..но..*** отпива от домашнярката...хапва малко кисело зеле...и заключава...че това е аветовна конспирация.Ей така...защото си мисли, че така ще изглецда мноого умен в очите на другите.
17
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учила недоучила, разум раздава. Климатичните промени са се случвали и преди, породени от изменението на слънчевата активност, има исторически сведения за това. Не знам досега Грета да е посетила Китай или Индия за да критикува местните за свръх популацията и замърсяващите им технологии. Поредна глезла застанала зад "благодни"каузи искаща Европа да ограничи развитието си за сметка на някой друг
16
2
 
34
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
И да добавя "pirralha" се превежда пикла не хлапачка, ***. Ти английски не знаеш тръгнала с португалския да се оправяш.
15
5
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Факт.
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тая кви корави викинги могат да излезнат!Направо с рогата ше ги ражда.
13
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леко-полеко шантажа на мумията Срс ще бъде разобличен!Жалко, че цената ще я плати това болно девойче!
12
3
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО ДА СПРЕ С УПОТРЕБАТА НА ГАЗ, НЕФТ И ВЪГЛИЩА И ДА ПРЕМИНЕ НА ВОДОРОД!!!ШЕЛ ВЕЧЕ ПУСНА КОЛОНКА ЗА ВОДОРОД НА ЕДНА ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ СИ! ЗНАЧИ КОЛИ НА ВОДОРОД ИМА!ВЪПРОСА Е КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ПОДМЯНАТА НА ДОСЕГАШНАТА ИНФРАСТРУКТУРА КОЯТО Е НА ГАЗ, НЕФТ И ВЪГЛИЩА!
11
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хлапачка е, шантава е малко,но говори истини и определено не цепи басма никому,има си цел,която е над всичко за нея и се е отдала на мисията си.Не зная с каква цел я популяризират толкова,дали да осмеят и изопачат еко активистите чрез силните емоции на хлапето или може би и симпатизират
10
48
 
15
 
! Отговори
Грета е номер 1 преди 4 години
Грета Тунберг е уникална и постепенно се превръща в лидер на зелената революция. Дано около нея по бързо да се сформира ядро от умни и способни активисти и лидери които да разбират проблемите в дълбочина за да можем до 10г да изметем сегашната политическа класа и да рестартираме системата на световно ниво.
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път е права,Амазония са белите дробове и кислорода на планетата и се унищожават по варварски начин вековни гори,животни,природа,Макрон също бе прав,когато имаше пожари,трябва да застанат всички зад гърба му по тази тема,защото е много важен проблем и не за подценяване.
8
3
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА ДА СЕ БОРИШ С НЕФТА, ГАЗТА И ВЪГЛИЩАТА Е ВСЕ ЕДНО ДА СЕ БОРИШ КАТО ДОН КИХОТ С ВЯТЪРНА МЕЛНИЦА!ГРЕТА ТУНБЕРГ СИ НАПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ С ПАРИ ОТ КНИГАТА СИ А ОТДЕЛНО НАВСЯКЪДЕ Я КАНЯТ БЕЗПЛАТНО А САМО МАЛКО ДА ПОРАСНЕ И ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ ЩЕ И ДАДАТ С ОГРОМНА ЗАПЛАТА :D------------ДОБРЕ, ЧЕ НЕ Е ГЕРМАНКА, ЧЕ ЩЕШЕ ДА СТАНЕ ФЮРЕР КАТО НИЩО!
7
0
 
34
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Па нема да е зле да осъди и убийствата в Сирия!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
the absolute mad lad :D
5
4
 
34
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Туй много сърдито бе!Туй дете е нещастно !
4
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е проста горката.
3
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гретхен е едно много симпатхично и лъчхезарно детхе.