Природните бедствия – 4 пъти по-чести, щетите – 6 пъти по-големи

Глобалното затопляне не е причина, то е по-скоро следствие
12 дек 2019 21:21, Елка Василева
10
Природните бедствия – 4 пъти по-чести, щетите – 6 пъти по-големи
Снимка: архив, Reuters

Честотата на тежки природни бедствия в света се е увеличила четири пъти от 80-те години насам, а щетите от тях - шест пъти. Това заяви руският министър на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидирането на последствията от стихийните бедствия Евгений Зиничев в интервю за в. "Комсомолска правда", цитирано от ТАСС.

"Причината не е толкова глобалното затопляне, то е по-скоро следствие. Всяка следваща година природните бедствия се проявяват все по-агресивно. Възможно е това да е нещо характерно за смяната на природните цикли, но при кратката история на метеорологичните наблюдения ни е трудно да отговорим на този въпрос", каза Зиничев.

Министърът призова хората да не губят самообладание при извънредни ситуации и винаги да са готови за тях.

В доклад на Службата на ООН за координация по хуманитарни въпроси се казва, че догодина може да бъде поставен рекорд по броя на нуждаещите се от спешна помощ хора - 168 милиона души. От тях 109 милиона души са в най-уязвимите слоеве от населението и за да им се помогне, хуманитарните агенции ще имат нужда от близо 29 милиарда долара, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Началото на краят преди 4 години
И когато чуете за войни и размирици, да не се уплашите; защото тия неща трябва първо да станат, но не е веднага свършекът. Тогава им каза: Народ, ще се повдигне против народ, и царство против царство; и ще има големи трусове, и в разни места глад и мор; ще има и ужаси и големи знамения от небето.БИБЛИЯТА (Евангелие от Лука 21 глава)
8
1
 
3
 
! Отговори
Гондвана преди 4 години
Земята си знае работата . Пангея. Защо планетата да търпи някакви *** да я налазват и да я нервират ?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто населението е много, натежава и земята си се пречиства.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе я като пиша че е началото на края, сите си бръкат у носо.
5
1
 
5
 
! Отговори
Бахуро преди 4 години
Значи глобалното затопляне не е причина, а следствие на зачестилите природни бедствия. Не знам кой точно, но съм сигурен, че поне един от преводача или руския министър е кръгъл ***.
4
1
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
Определено учените "копаят " на едно място и не се вземат под внимание условно казано натрупване на фактори от поведението на човека. Как си взаимодействат онези ,които разполагат със секретни данни за "друга " дейност . Има няколко концепции за периода през който минава земята в глобален план и не само това. Следват се клишета ,за които се намират и "научен пълнеж" Но картината остава пак толкова неясна.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страшния съд
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бавно
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наближава