Венеция отново се оказа под вода

Приливът достигна 144 сантиметра
23 дек 2019 15:48, Елка Василева
10
Венеция отново се оказа под вода
Снимка: БТА

Голяма част от Венеция се оказа под вода. Приливът достигна 144 см и над 60 на сто от историческия център на града бяха наводнени, предаде ДПА.

Приливите се смятат за изключително високи при равнище от най-малко 140 см. В най-новата история на града е имало около 20 подобни случая, но напоследък те зачестиха и мнозина обвиняват за това климатичните промени.

Още по темата

Венеция е призната за обект на световното културно наследство от ЮНЕСКО. Градът все още се възстановява от рекордно високото равнище на водата на 12 ноември, когато приливът достигна 187 сантиметра. Това беше най-високото равнище от 53 години и причини огромни щети.

Улиците на Венеция започват да се наводняват, едва когато равнището на прилива достигне границата от 100 сантиметра, отбелязва ДПА, цитирана от БТА. Хотелиери от града съобщават за рекорден брой отменени резервации и се оплакват, че наводнението миналия месец е уплашило туристите. Според тях градът все още е безопасен.

Италианското правителство строи система против наводнения, с която да защити Венеция, но тя все още не е готова за експлоатация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: наводнениеВенеция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са ли закъснели с тази система против наводнения? Да живееш на морското равнище и да се оставиш на произвола на приливите и отливите... трябва да си голям оптимист.
6
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КЛОЗЕТЦИЯ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ПОД ВОДА!!! ТЯ Е ПОСТРОЕНА ПОД МОРСКОТО РАВНИЩЕ !!ИНТЕРЕСНО Е ЗАЩО КЛОЗЕТЦИЯ НЕ СЕ Е ВЛИЯЕЛА ОТ ПРИЛИВА И ОТЛИВА ДОСЕГА!! НО ЩОМ ВЕЧЕ СЕ ВЛИЯЕ ОТ ПРИЛИВА И ОТЛИВА ТО ТЯ ВЕЧЕ Е ПРИКЛЮЧИЛА!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно ли две кафета 25?? Те са те познали, че си българин и те цакали. Или кафето е било от слонски изпpaжнения. Ам сто процента са те лъзнали.
4
1
 
6
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Бързо, Грета Тунберг да отива да се кара там, че да оправя нещата
3
2
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Венецианците ще се издавят в *** си. Преди две години ме ошмулиха за 2 кафета 25 евро на площада Сан Марко. Е, имаше по едно шоколадче и вафличка към кафетата...Във Венеция живеят *** на гърба на туристите от цял свят. Пари да ми дават няма да стъпя повече там. Мръсно, гадно и смрадливо почти навсякъде, кошчетата преливат от бо,клуци, такси за всичко. До 17 часа едни цени, после скачат нагоре и т.н. Боклучарник навсякъде.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без вода как ще вземат парите на туристите да показват тази италианска клоака?Как ще карат лодките си Шишо-Бакшишовците във Венеция?
1
0
 
10
 
! Отговори
Философо преди 4 години
Земята се затопля глобално, Венеция потъва локално.