Компромис за пенсионирането на френските танцьори, ще приемат ли?

Сега на 42 години напускат Парижката опера
13
Компромис за пенсионирането на френските танцьори, ще приемат ли?
Снимка: Pixabay

Френското правителство предложи на стачкуващите танцьори от Парижката опера новият закон за пенсионната реформа да се прилага само за тези, които ще започнат работа след 2022 г., предаде БТА като се позова на Франс прес.

За вече постъпилите на работа ще се прилагат досегашните правила за пенсиониране, гласи предложението, отправено съвместно от министъра на културата Франк Ристер и държавният секретар по пенсионната реформа Лоран Петрашевски.

Подписаното от тях писмо е било изпратено до генералния директор на операта на 23 декември.

В момента танцьорите от Парижката опера излизат в пенсия на 42 години, поради факта, че професията им е трудна, свързана с опасност от травми.

След тази възраст повечето от тях не могат да продължат да показват същите умения в балета, припомня АФП.

Стачката на танцьорите доведе до отмяната на няколко спектакъла. Загубите достигат 8 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон прилага български номера, но при французите селски пинизи не вървят!Язък за парите, пръснати за експерименти на българска почва.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми няма проблеми бе. Внасят си пенсионни като нас, в собствени партиди. После като искат и на 30 да се пенсионират с по 50 евро на месец пенсия. Ако искат и на 42, с по 250 евро пенсия. А ако бачкат като нормалните хора, до 65 - може да хванат и 1000 евро пенсия...Ама да ми се пенсионират на по 30 и да реват за по 2000 евра на месец - няма как да стане. Няма кой да им ги плаща.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не им пречи на танцьорите да се преквалифицират. сега е рядкост да работиш това, за което си учил на младини. Спортистите също са до време състезатели.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анти Робин Худ преди 4 години
Желанието за по- бързо пенсиониране, е единствено от м ъ р з е л.Дядо ми е на 93г. Работил е от 15 годишен до 80г. възраст в строителството. Не защото са му трябвали пари,а защото е работлив и му харесваше.Сега много хора искат да се пенсионират по- рано за да получават пари без да правят нищо. На някои животът им минава в чакане да се пенсионират.АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ОТ МОИТЕ ДОХОДИ СА СЕ ОДЪРЖАТ ПАРИ ЗА НЯКОЙ, КОЙТО НА 40год. го м ъ рзи и иска пенсия.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само мъжката балерина неструва след~ 40 год.Във всяка професия,попринцип,след 50 год.,човек да имавъзможност,дори на минимална пенсияда се пенсионира.В Англия и Италия съмчул,че работиш 5 год. и ти се полага акоискаш пенсия.Там по прости ли са от насЗа какво ти е държава,ако ще носишпамперс,за да оцелееш като работник или служител.
3
7
 
8
 
! Отговори
Ко? Не! преди 4 години
И какво и пречи на мъжката балерина след като навърши 42 години да кара такси, автобус от градския транспорт и т.н. ?!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В момента танцьорите от Парижката опера излизат в пенсия на 42 години" -- цоциализмът се крепи на тудеядците, ще съсипе и Франция
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оправихте България, започнахте да се грижите за френските танцьори!!!!