Снимка с яхта, а не плащаш: Франция взема мерки

Конституционният съд разреши на данъчните да сканират социалните мрежи
29 дек 2019 10:45,
22
Снимка с яхта, а не плащаш: Франция взема мерки
Снимка: Reuters, архив

Френските власти получиха разрешение да търсят укрити доходи и избягване на плащането на данъци върху тях и в социалните профили на граждането, след като Конституционният съд постанови, че намерението на правителството не противоречи на основния закон на Републиката.

Идеята да се проверява за снимки, качени в социалните мрежи, които могат да показват собственост, която не е декларирана, е част от по-широк закон, приет миналата седмица. Той цели да подобри данъчната събираемост и да се справи с неплащането на налози.

Финансовият министър Жерар Дарманен нарече новите правила “още едно средство за борба с измамите”. Пред френския вестник “Фигаро” той заяви, че “ако не плащащ данъци във Франция, но продължаваш да постваш снимки в Инстаграм от Франция, може да има проблем”.

Магистратите обаче предупредиха, че съдържание, което е защитено от парола, не трябва да се използва в разследванията на данъчните, които не бива да се простират отвъд публичната информация, поствана от гражданите в интернет. Националният регулатор трябва да следи за стриктното спазване на закона и за начина, по който властите използват събираната информация.

Въпреки решението на съда правозащитни организации и агенцията за защита на личните данни CNIL изразиха тревога, че новите правомощия могат да нарушат правото на гражданите на личен живот, съобщава Би Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Францияяхта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
До заблудения Не разбирам защо им трябва да търсят в интернет за собственост на яхта или недвижим имот. Има си регистри за собственост.Ами нали точно за това говорим - яхтата е регистрирана във Вануату, Доминиканската република, Сейшелските острови и т.н. на името някой туземец който даже не говори английски или друг европейски език, камо ли да пише. Затова ще ги ловят във Фейсбук. Само дето не знам как ще разберат кой е собственик на яхтата от една снимка? Абсолютно безсмислени занимания да
17
0
 
10
 
! Отговори
Норге преди 4 години
В профила ми имам поне 40 снимки от различни партита на две луксозни яхти,ама нито една от тях не е моя (за съжаление)! И ко пра'им ся? Виждат ми данъчните снимките и почват да ми търсят данъци за яхта, а? По-голяма тъпотия не бях чел отдавна. Явно и във Франсето има "мозъци" като в Бантустан.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо им трябва да търсят в интернет за собственост на яхта или недвижим имот. Има си регистри за собственост.
15
0
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
от утре снимки само със скован в задния двор сал
14
0
 
8
 
! Отговори
До Автора преди 4 години
.......и в социалните профили на граждането !?!Това значи ли,че селянето могат да са спокойни?Прованс, майка!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съвсем отърваха коня коня.
12
0
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
ганьофските шмекерчета тука с мишите си шеми ще хващат големите китове. богаташите немат нищо на техно име и ще им видите кафевите оченца само по фейсбук как ви се точат на тиквите. и аз съм бил на яхти ама не притежавам такава. и ко праим сега. и на къщи с басейн съм бил. мога и спокойно да напиша че басейна е мой. лъжата не е престъпление. смехни популистки прощотии.
11
0
 
4
 
! Отговори
мен преди 4 години
Кой ще се снима с мен?
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мани мани, сега получих писмо от данъчните във Франция че дължа пари за недвижимо имущество. Аз казах на жената да не се снимаме до Айфеловата кула, ама тя не та не....
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А у нас кога?
8
1
 
29
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
А откъде ще знаят чия собственост е яхтата?Почти няма яхти, които да се водят на името на истинския собственик. Повечето яхти плават с флаг на Сейшелските острови, Панама, Бурунди и други подобни.Собствениците си ги регистрират там на името на Бонго-Бонго и си ги карат с договор за наем за някакви смешни пари.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилно.Това отдавна трябваше да е така. Този просташки фейсбoклyк можеш да гледаш за избръмчали.Време е и у нас за същото и то незабавно.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е каква е разликата дали властите ще го видят престъпника, ако се вози с недекларираното ламбо по улиците или го видят на снимка във фейса? Престъплението си е престъпление, независимо по какъв начин е разкрито!
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще е забавно ако някой факир на фотоШОП-а барне Макрон на някоя яхта и го пусне на прокуратурата. Така, да видим как работи системата им : )))
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От снимката обаче личи че има бая папано... а *** със снимки тия немож ги фана грам по принцип :)))
3
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не понял... снимам се с яхта, не плащам данъци и? Да не би да съм се снимал с днескашен вестник, договора за покупка и въхру яхтата?!?Съвсем изпушиха, чудят се откъде да събират пари за изхранване на "малцинствата"...
2
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябват пари за социални помощи за новите "французи".
1
3
 
26
 
! Отговори
И този е Диктатор преди 4 години
Франческо, какво става със свободата на хората?