Ким Чен Ун отказва нови преговори с Тръмп засега

Северна Корея с мерки за гарантиране на суверенитета
30 дек 2019 07:26, Александър Попов
3
Ким Чен Ун отказва нови преговори с Тръмп засега
Снимка: Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е обсъдил вчера на пленум на Централния комитет на Корейската трудова партия въпроси на външната политика, въоръжаването и отбранителната промишленост, предаде Ройтерс.

Ким свика в събота пленарно заседание на ръководния партиен орган за обсъждане на важни политически въпроси преди изтичащия в края на година срок, който Пхенян даде на Вашингтон, за да смекчи позицията си по спрелите преговори за премахване на ядрените оръжия, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
В съобщението на КЦТА се посочва, че Ким е наблегнал на необходимостта от предприемане на "активни и настъпателни мерки за пълно гарантиране на суверенитета и сигурността на страната, както го изисква настоящата ситуация".

Ръководството на Северна Корея ясно заяви, че няма интерес да води нови преговори за разоръжаване, докато Вашингтон отказва да отмени наложените на Пхенян санкции. Този месец официално бе заявено, че крайният срок САЩ да предложат отстъпки е краят на 2019 г.

На пленума Ким е набелязал и посоката и начините за постигане на "радикален прелом в развитието на икономиката на страната и за подобряване на живота на народа", предаде БТА.

Подчертано е било, че "трябва да се води интензивна борба с антисоциалистическите и несоциалистическите прояви, да се разширява работата на обществените организации на трудещите се, да се укрепват моралните принципи" на цялото общество.

В съобщението на ЦКТА се казва, че пленумът, започнал преди два дни, ще продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами - не!Прасчо на площада КимИрСен с разчекната задница.И всички да го обичат по "своему"
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чим Чен Чун е представител на жълтата раса, а Тръмби на оранжевата
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ нали уж имали всякакви бойни дронове,не е лошо да използват един .На този пленум са се събрали всички севернокорейски чугунени глави с една-две ракети ще се решат всички проблеми на Корейският полуостров.Прасчо даже няма и да се усети от къде му е дошло!