Заплаха ли е ядрената програма на Северна Корея?

Според експертите, страната е дестабилизиращ фактор в световен мащаб
4 яну 2020 14:00, Нели Христова
43
Заплаха ли е ядрената програма на Северна Корея?
Снимка: Reuters

Изказването на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, че отношенията между Вашингтон и Пхенян са в застой е причина за мрачната перспектива пред международните отношения. Ким Чен-ун предупреди ясно, че Северна Корея ще продължи развитието на ядрената и ракетната си програма. Това каза в ефира на  Bloomberg TV Bulgaria международният анализатор Георги Киряков.

Той е на мнение, че Северна Корея ще бъде фактор за дестабилизирането не само на Югоизточна Азия, но и на целия свят.

“Ядрена Северна Корея, която има и ракетна програма, способна да уязви континентална Америка, е заплаха не само за региона", коментира Киряков и информира, че има опити за направляване на външната политика на Северна Корея от страна на Русия и Китай.

"Азиатската страна се нуждае от външен защитник – Русия, като световна военна сила, и Китай като световна икономическа сила", посочи анализаторът.

По думите му тези два фактора влияят на външните отношения на Северна Корея със света. Според него това е причината страната да бъде дестабилизиращ фактор в световен мащаб.

"Разцеплението в единството на Запада е видимо и дава поле за действие на противниците. Тази слабост ще се използва максимално от Русия и Китай", убеден е Георги Киряков, когато става въпрос за развитието на отношенията между САЩ и Европейския съюз.

Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Ядрените програми" са ЗАПЛАХА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!!Не само тия на Ким!!..-НА ВСИЧКИ,които си играят най-безотговорно с тях!!!!!..Впрочем,твърде интересантно е общоприетото "мнение",че Ким "НЕ МОЖЕ" да се "заиграва" с ядрените програми,но "ядрените държави"-няколко на брой,.."МОГАТ"?!?!..Е,?..Или всички могат,или НИКОЙ не може!!!!!!!!../не осмисляте това,нали?!../Ким е "луд",но женералите,стискащи ядрените куфарчета на останалите-"НЕ СА",така ли?!
32
1
 
4
 
! Отговори
Az da vi преди 4 години
Евала както се казва на Ким. Сега преговаря от позиция на силата.А да погледнем нашия двор.....разграден без оръжия в едно разпадащо се нато дето всеки гледа себе си......
31
5
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Каква заплаха? Там системно нямат какво да ядат. Имаще и канибализъм.Без Китай измират за няколко седмици. Той пък ги използва, когато нещо не му харесва, СК веднага почва да прави опити, пуска ракети и т.н., мейд ин чайна.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дрон де...
29
3
 
6
 
! Отговори
Не, не е заплаха! преди 4 години
Само си харчат парите за глупости а населението им мизерува ! Същото беше и у нас по времето на социализма !
28
8
 
7
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
КАКВА ЗАПЛАХА ???какви 5 лв ??? .това е за вътрешна употреба ...да забравят да ядат вс. ден ...а през ден - два ! .Всеки сантиметър от С.Корея се следи от спътниците на ГЕОСТАЦИОНАРНА орбита . Всяко запалване на двигател е вкарано в компют. на КОСМИЧЕСКИТЕ войски на САЩ / т.н. Звездни войни / . Щом излети ракета ще бъди унищожена от насочен лъч с енергия . За да се получи ядрен взрив ...трябва да се задеиства взривател на няколко км над обекта .а до тогава ще е ударен 100000пъти и пада скрап !
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплаха ли е ядрената програма на Северна Корея?--------------Ами, то зависи от гледната точка!За Пинг-Понг е гаранция за суверенитета на диктатурата му!За Тромпета заплаха за влиянието на САЩ в тамошния регион!Та, както казах всичко зависи от гледната точка!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо. За да се изпълни Великият план, ще ни трябват повече нации с ядрено оръжие.!
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заплаха ли е ядрената програма на Северна Корея?"За нормалните държава не е заплаха, тъй като ядрената програма на Северна Корея е насочена само и единствено срещу САЩ.
24
5
 
8
 
! Отговори
Мдааааа... преди 4 години
На крива американска ракета, корейската ракета й пречи, понеже американските ракети са демократични ракети, а Севернокорейските са лоши, тоталитарни и недемократични ракети.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплаха е за гузните.Хората са казали, че гузен, негонен бяга.
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една максима. Готви се за война за да има мир. Който не бие ще го бият.Що перуката не гръмне някой северно корейски генерал дали му стиска. Тоя на снимката му е казал на перуката. Ше ти целнем перуката баш между очите. Ако северно корейците нямаха ракети досега перуката щеше да им вкара демоникрацията както на Либия и Ирак. Както са казали старите хора Бии за да те Уважават. Никой не обича и не уважава такива със свалени гащета и разстворени бузки каквито имате в изобилие в мутрестания.
21
6
 
10
 
! Отговори
факт преди 4 години
Северна корея не е заплаха, но дебеланкото с прическа на боец, като на дядо си, е голяма заплаха.
20
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз пyбертет ли? ХАХАХА
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заплаха са докторите и архитекторите в ЕС от Пакистан, Афганистан и т.н... За 2 часа видяхме какво стана в Париж... Другото е само надуване на мехури. Не знам дали ракетата на Северна Корея е страшна, ама тези "учени с бради" около нас със сигурнуст ме плашат повече...
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sichtpunkt Къде е ръгнал ? Нали живеят в пещери и хрупат тревица .?И ракетите им са анимация .Айди де !
17
17
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
След Солеймани, да се готви ***!
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Само демократично джендърски мозък може да мисли ,че Северна Корея ще се върже на ,,тенекията ,,на Империята на Сатаната за някякъв ,,индустриален хъб,, Хе ,хе ! Нещо като ,,хъб Балкан ,,? Само в болните мозъци .
15
9
 
6
 
! Отговори
Ким дълбоко мисли преди 4 години
след като руската система за противовъздушна отбрана С-400 позорно се провали на летището в Багдад, то не е ли време да престане да скача като пърле пред сурогатните си *** Раша и Китай?Ердоган вече заяви, че връща С-400 докато руснаците се научат да бутат дронове, но на Северна Корея няма какво да връща, те са подарени лично от кремълския дребосък Вовка Путин, а пари за други системи Ким няма, може би българските русофили ще направят дарение на братска СК да засили охраната?
14
5
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
корейците се оказаха много по-умни от тарамбуките. Докато всички ги подценяваха смятайки, че са твърде бедни и твърде пр*сти да си напраят ядрена бомба - те работеха. И заа разлика от руснаците я направиха без да откраднат плановете от американците. Докато всички мислеха, че няма да могат ракета, която да я носи да направят - те работеха. Сега могат от пустинята Невада да направят огледало. Иранците ако имат мозък - ще направят същото ! САШ-ака ги спират само шамарите ! Нищо друго!