Колко струват 276 кг риба тон? Може и $1,8 милиона

Купувачът е директорът на веригата суши ресторанти "Сушидзанмай"
Обновена: 5 яну 2020 14:32 | 5 яну 2020 14:30, Камелия Цветанова
22
Колко струват 276 кг риба тон? Може и $1,8 милиона
Снимка: Pixabay

Червен тон с тегло 276 кг беше продаден за 193 милиона йени (1,8 милиона щатски долара) на първия за тази година търг в Токио, съобщиха DarikNews.bg

Това е втората най-висока цена в историята на търговете на рибния пазар в Токио. Миналата година бяха платени 3,1 милиона долара за 278-килограмов червен тон. Рибата е уловена край северната префектура Аомори.

Купувачът е Кийоши Кимура, директор на компания, която ръководи веригата суши ресторанти "Сушидзанмай". Той плати и миналогодишната рекордна цена.

Участието в първия рибен търг за годината се счита за много престижно сред представителите на ресторантския сектор. Те вярват, че купуването на главния лот носи успех в бизнеса за цялата година. То привлича и клиенти, които се редят на опашка, за да опитат най-скъпата риба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: риба тонсуши
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като има крадливи т ъ м *** ли които ограбват човешкия труд и си огаждат на болното его, ще има и ненаситни тарикати които ще си напълнат бездънните гуши.
16
0
 
0
 
! Отговори
Искаш ли? преди 4 години
Да ти кажа как става? Да много ми е интересно? Утре ще ти кажа!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
Магии ще ми правят преди 4 години
Ай сиктир бе .... Просташка работа от простаци какво да чакаш!
14
6
 
7
 
! Отговори
Мита преди 4 години
Аз съм зела вчера пангасиус филе на промоция от Метро на 4 лева килото. Тази вечер ша им а гала вечеря. Със пражени картофи и туршийка. Тея да си ядат рибата том
13
2
 
0
 
! Отговори
И ще стигнем до нещо преди 4 години
Което се нарича Омнислаш и представлява съвършената еманация на приложението на човешкият боен дух и пълната симбиоза между Мако Солджър и острие! И всичко това в книгата на петте пръстена настолно четиво за всеки млад Шинра оператив.
12
1
 
0
 
! Отговори
Ще започнем с: преди 4 години
Ножа като примитивно и все пак ефективно средство за допълване на крехката и чуплива човешка анатомия. Много полезно за оцеляване помощно средство. След което преминаваме към компаса, който е по-мощен от ножа не питай защо! После стигаме до лъка и стрелите! И накрая твоето обучение младежо стига до европейският широк меч, по известен като broadsword. Леко със завъртане в китката се работи с това сечиво, но не от типа тиририрам. Минаваме през кукрито както е правилното име на мачетето ...
11
0
 
1
 
! Отговори
Ама да ви кажа ... преди 4 години
Май във всяка легенда има частичка истина ... Бах тая риба човек ...
10
1
 
0
 
! Отговори
Или пък легендата преди 4 години
Че докторът постоянно бил на почивка след Док Холидей, нямало работа за него, защото гробарите били претрупани от работа. В смисъл нямало шанс да стигнат до доктора, че ония само в главите стрелял ....
9
1
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли защо? преди 4 години
Док Холидей е кръстен така? Носят се легенди, че докторът тамън се връщал от почивка като трябвало да закърпи майка му. И като трябвало да се ражда пак едвам намерили доктора. Ще да каже човек, че боговете много са го мразели тоя човек! А Симо, Симо като се родил ехххх к'ва история знам, а за предстоящата му смърт каква история знам знам .... ехеееее спомени спомени ... Архтипов зле е работата ....
8
0
 
0
 
! Отговори
Седем ли казах? преди 4 години
Толкова са били някога по времето на седмия син на седмия син! Сега май са около 19 може и да са 23. Де а знаеш, може и нещо вярно да има в тия легенди!
7
0
 
0
 
! Отговори
Някой хора преди 4 години
Така си се раждат! С велик талант за нещо, тая риба сигурно е вкусна! А за Son of a Sword легендата чували ли сте я! https://youtu.be/9F_N4vbOL8AЗа един дето потомствено е имало седем негови меча в чужди ръце и се опитали да го убият боговете, ама *** оцеляло. И се носят легенди и легенди, че синът му Cloud Strife спасил света от седем злини на много висока цена. Геостигмата!
6
3
 
0
 
! Отговори
Son of a gun преди 4 години
Американците имат една легенда. За най-великите стрелец. Преди да се роди станала някаква престрелка и един бандит стрелял по майка му и баща му! Пропуснал, но куршума уцелил и минал през топките на баща му, след което минал косо носейки днкто на баща му и след рикушет се озовал във вагината на майка му! И да не повярва човек въпреки раната тя заченала с Док Холидей.Малко като Ридик родил се омотан с пъпната си връв. Или като Моцарт заченат с музика и девет месеца ембриона облъчван с музика!
5
0
 
5
 
! Отговори
Тц тц тц преди 4 години
Повече от $ 6 500 зелени гущepa за 1 кг, при това с включени в общото тегло глава, перки, опашка, хриле и др oтпадъци, които изобщо не стават за ядене.Месото за ядене сигурно му отива на $7000 за 1 кило
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената според баламата
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не яжте риба тон,че Тихия океан го заразиха с радиация след гъмването на Фукушима!Избягвайте да хапвате и миди,защото те се хранят с отпадъци,освен това са тежка за стомаха храна и е добре да ги избягвате!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради тази покупка после ресторантите му ще изкарат много по-големи печалби, не е луд изобщо.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луди за връзване...!!! 3 милиона долара за една риба!