Кристалина Георгиева: Светът се променя все по-бързо

Несигурността била новото нормално нещо
69
Кристалина Георгиева: Светът се променя все по-бързо
Снимка: Reuters, архив

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева подчерта в интервю за CNN, че светът се променя много по-бързо отколкото се е променял през последните едно-две десетилетия. Според нея Африка е мястото, където трябва да се насочи вниманието на инвеститорите, предава БНР.

В интервюто Кристалина Георгиева очертава ролята на МВФ за постигане на новите амбициозни цели на ООН за устойчиво развитие в периода до 2030 година.

"Три неща казваме на страните. Първо - ако имате паричен обем, ако можете да намалите лихвите, моля, направете го. Второ - ако имате фискално пространство, моля, използвайте го.И трето, най-важното - всички могат да го направят - структурни реформи. Виждаме, че правителствата по света всъщност се вслушват. Смятам, че светът се променя много по-бързо днес отколкото преди 10-20-30 години. Несигурността е новото нормално нещо. Затова трябва да помагаме на нашите членове да бъдат по-пъргави, по-приспособими", коментира Кристалина Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
От 58 преди 4 години
А реформи ще ограничат възможностите на крадците олигархи, и те ще трябва да печелят от реален бизнес вече, ама те не са правили бизнес, степърва да се учат трудна работа.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умно така прави и ФЕД и Китай, но България е в валутен борд, следователно БНБ не може да регулира лихвено пазара на българите, така че отпада първото за нас. Парите са в ръцете на няколко български олигарха които не са заинтересовани от развитието на икономиката, а от това как да откраднат още, просто в кражбите са добри няма да си сменят занаята.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът се променя все по-бързо но ти не, слуга на сатаната. Родът ти е предал България и ще плащате хилядолетия. Бог да ви е на помощ.
30
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Ууууужасс...
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталинка рулззз!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне около Нова година ни спестете информацията за тази госпожа:((((
27
0
 
9
 
! Отговори
МВФ преди 4 години
В едно африканско село, където хората гледат кози и живеят в колиби, нямат достатъчно питейна вода, обаче всичките с телефони. Светът се променя, а международния валутен слон се занимава със същите глупости.
26
1
 
14
 
! Отговори
Mockingbird278819 преди 4 години
Извод:ако такива, като кристалинка се занимаваха само с лично домакинство, а не даваха *** съвети от които никой няма полза и които носят само вреда, то светът щеше да е едно доста по-добро място за живеене. и най-важното:"Несигурността е новото нормално нещо.". нямаше да ни налагат да свикваме със злото, което тези допиляват след себе си.
25
0
 
8
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
"Първо - ако имате паричен обем, ако можете да намалите лихвите, моля, направете го. Второ - ако имате фискално пространство, моля, използвайте го.И трето, най-важното - всички могат да го направят - структурни реформи."1-во. никъде няма страна с паричен обем, освен отрицателен такъв.2-ро. поради реалната липса на 1-во, то няма и 2-ро. 3-то на кои структури да са тези структорни реформи?
24
0
 
10
 
! Отговори
Самсуйко преди 4 години
Говналина Кристалова
23
1
 
7
 
! Отговори
Голдман Сакс преди 4 години
Гадната *** вещица отново с черна прокоба...
22
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
Английския й е на ниво пипъл ту пипъл, но поне Ицето е симпатяга и добряк, за разлика от тая дърта продажна к-чка.
21
0
 
11
 
! Отговори
Хуй преди 4 години
Тази много мяза на превъзбудена след жътва ТКЗС-рка.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер неприятна особа.С отблъскваща не само външност, но и вътрешност.
19
2
 
8
 
! Отговори
сталинке преди 4 години
Така е, време е пенсионерите да спрете да го управлявате, ще ви се завие свят и ще ви се вдигне кръвното!
18
3
 
14
 
! Отговори
бау преди 4 години
английският и е на ниво квартална бакалия!
17
2
 
21
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Скрийте тая безродна BEщица от погледа ни!!!
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мале, тази като я чух как говори на английски, срам ме хвана
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо инвеститорите да погледнат Африка, а не Европа, отговор: в Африка трудът е почти безплатен, даже по-евтин и от Източна Европа, а на такива като баба Кристалинка това са им мечтите, светът да работи безплатно за техните огромни заплати и несметни богатства, но революция идва..... рано или късно олигарсите ще бъдат пометени
14
0
 
12
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
До Валентин ТодоровЗабранената от сайта дума е кърлежи.Никога намя да приема така наречената политическа коректност,която е просто цензура на истината.