Димът от пожарите в Австралия достигна Южна Америка

Той измина 12 000 км над Тихия океан
7 яну 2020 08:30, Елка Василева
22
Димът от пожарите в Австралия достигна Южна Америка
Снимка: Reuters

Димът от горските пожари в Австралия достигна въздушното пространство на Чили и Аржентина, след като измина 12 000 км над Тихия океан, съобщи чилийската метеорологична служба, цитирана от Франс прес и ТАСС.

Експертите показват спътникова снимка на облаците дим, донесени от въздушните потоци до Южна Америка.

Още по темата

Мащабни горски пожари избухнаха по източното крайбрежие на Австралия в средата на октомври миналата година, припомня БТА. Към момента огнената стихия е обхванала значителни територии в югоизточната част на континента в щатите Нови Южен Уелс и Виктория. Няколко района по южното крайбрежие са затворени за туристи, а на жителите им е препоръчано бързо да се евакуират.

Пожарите унищожиха над 6,5 милиона хектара гори, около 2000 жилища и около 3000 административни и стопански постройки. От февруари миналата година досега пожарите взеха 25 жертви, сред които трима пожарникари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австралийските коне счупиха крак. Световните лидери ще се съберат да решат за евтаназия на австралийските коне и да спасят земята.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австралийски Чернобил замърси земното кълбо. Софийският въздух е замърсен от австралийските аборигени от европейски произход.
10
0
 
0
 
! Отговори
до палят от космоса преди 4 години
пъхни си главата под течаща студена вода. след това отиди да си изпиеш хапчетата и повтори операцията докато ти се върне акъла в главата
9
1
 
0
 
! Отговори
палят от космоса преди 4 години
тестове направени по репортажи подават че се ползват за подпалване нарочно истреляни сателити.тестовете на пожарите от сателити показват един и същи вредител облъчващ от високо и пробиващ биосферата. следва включване на древна система за закърпване на пробивите чрез пожари..Ползват с е нови оръжия за масово увреждане на въздуха над континентите сега се облъчва тежко и Русия и Москва..Експерти да открият извършителите на този нов вид терор подават пострадали от Австралия ..
8
0
 
0
 
! Отговори
Има откат на планета преди 4 години
Има забрана за ползване на вулкани за закърпване на остри вкл електромагнитни пробиви в биосферата..Вулканогенните процеси са прекалено скъпи за борба със създаваните от нагло престъпни човешка техника обемни увреждания.. Затова ги наказваме с пожари над цели континенти.Вместо да блокират уврежданията те искат да избият важни охранители вкл крави,***,овце и домашни птици..Отделяли били газове горките..
7
2
 
0
 
! Отговори
izmisliotini преди 4 години
Димът от пожарите не е стигнал никаква Южна Америка. След някой друг ден ще съобщите, че смогът в София е в резултат от пожарите в Австралия...Интересно как ако е толкова задимено чак в Южна Америка в много австралийски градове въздухът е чист. Например в Сидни.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами необразоваността на австралийците е пословична. Ако си бяха направили труда да придобият малко познания за това какво се случва по планетата щяха да знаят че в малка България има един чутовен, титаничен пожарникар, бога на маркуча и пяната, пък и е премиер даже по съвпадение някакво.
5
2
 
5
 
! Отговори
-10 преди 4 години
До ПИШМАН КАПИТАЛИЗЪМПишман българщар христиенин си, бих казал.
4
7
 
4
 
! Отговори
ПИШМАН КАПИТАЛИЗЪМ преди 4 години
КАТО СИ НАПЪЛНИХТЕ ДЪРЖАВИТЕ С АРАБЯ ТАКА ЩЕ Е .А ДИСКРИМИНИРАТЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ .РАСИЗЪМ СРЕЩУ БЪЛГАРИ И ПРАВОСЛАВНИ В ЦЕЛИЯ ЗАПАДЕН СВЯТ САЩ И АВСТРАЛИЯ А СЕГА СИ ОБЛИЗВАТЕ СОПОЛЯТА .ЗАПАЛИХА ВИ АРАБЯТА КОИТО ИМ ЦЕЛУВАТЕ ЗАДНИЦИТЕ.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея па един пожар немогат да преборят сума и време вече. Да ва и в пишман пожарникарите. Ако беше при нас щяха да ги разчекнат.
2
0
 
3
 
! Отговори
$идней малоумниико преди 4 години
"часовник в пуканките"Само да уточня че Зрънчо никога не са произвеждали пуканки. Пак те уличих в лъжа.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Защо толкова държиш да се излагаш? Вземи се запознай малко с въпроса.