Убиват 10 000 диви камили в Австралия, застрашават аборигените

Власти готвят нова евакуация в източната част на страната
8 яну 2020 11:33, Елка Василева
42
Убиват 10 000 диви камили в Австралия, застрашават аборигените
Снимка: архив, БГНЕС

Снайперисти се качиха на хеликоптери, за да започнат отстрел на до 10 000 камили в Австралия, където властите призоваха живеещите на източния бряг да имат готовност за евакуация заради огромните пожари, които бушуват в страната от месеци.

Отстрелът на камили, който е планиран да продължи 5 дни, се налага, тъй като големи стада от диви животни застрашават отдалечени селища на аборигени в търсене на вода, посочва БНР.

Местните власти в Южна Австралия казват, че „изключително големи“ стада се доближават до селски местни общности, като заплашват оскъдната им храна и вода, повреждат инфраструктура и създават опасности за шофьори.

Над 10 млн. хектара земя - площ колкото Южна Корея - бяха опустошени досега от огъня. Най-тежко засегната е югоизточната част на Австралия.

Трети ден по-хладното време в страната помага на пожарникарите да овладеят огъня на места.

Въпреки това обаче службата за борба с пожарите в щата Нов Южен Уелс призова хората да останат бдителни и да са в готовност при нужда да напуснат домовете си.

Броят на жертвите на горските пожари в югоизточната част на Австралия е най-малко 25, хиляди останаха без домове. Половин милион животни загинаха в огнената стихия.

Въпреки предупрежденията на учените, австралийското правителство твърди, че няма пряка връзка между климатичните промени и безпрецедентните горски пожари в страната, отбелязва Ройтерс.

Премиерът Скот Морисън и министърът на енергетиката и съкращаването на вредните емисии Ангъс Тейлър смятат, че Австралия, която е вторият по-големина замърсител на глава от населението след Съединените щати, трябва да бъде възнаградена за това, че е преизпълнила целите си за намаляване на вредните емисии за 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да преварят месото на висока температура и да направят консерви за кучета и котки.
34
0
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До Анонимен 16А Китай,Индонезия,Индия - те не замърсяват,нали?ЕДЕОТ!
33
2
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
"Половин милион животни загинаха в огнената стихия"...Половин,ама,МИЛИАРД,бре!Поне по официални данни!И като превеждате,пак сте аматьори!!!!
32
3
 
3
 
! Отговори
sc преди 4 години
а къде да отидат животните подплашени от пожарите, причинени предимно от човешкото безумие?
31
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз виза за Америка нямам, минавам си с АвSтралийския паспорт лекичко и доволно. Тука в Сидней зимам 6 цифри годишпно долари, а климата и райското място наоколо ми идва бонус. Пожари имаше преди 1-2 месеца, минаха и заминаха, от 3 дена тук вали дъжд. Вече си карат новите коли, тези които им изгоряха колите, зеха си парите от застраховките и просто смениха колата с нова. Поздрави от Сидней
30
1
 
7
 
! Отговори
Jessicca преди 4 години
Дивите камили са много злобни, особено мъжките. Като се разгонят са опасни и за хората.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с тия пожари и отделеното количество СО2, колко да са ги преизпълнили заложените цели?
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австралийците загубиха войната с емутата сега на камилите тръгнали да скачат.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До макВарващина е да убиваш хора, заради религиозния си екоталибански фанатизъм и крайната ти простотия. Тук става въпрос за спасяване на хора, някакви си камили, нямат никакво значение.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде сега събирайте пари да помагате на Австралия.
25
3
 
14
 
! Отговори
мак преди 4 години
За мен това е варварщина. След камилите сигурно ще дойде ред и на други животни, които също искат да пият и ядат.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност, ако се замислите, това е донякъде оправдана мярка. Камилите са внесени, както и конете, впрочем, и са оставени безконтролно да се размножават. Да споменаваме ли за зайците, лисиците, котките...На този континент никога не е имало копитни животни, но благодарение на "напредничавия" колонизатор австралииската природа е на път да загине!
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е Камилски геноцид, бе!Не стига, че в бушуващите пожари по австралийски данни загинаха милиони животни , ами сега и заради няколко аборигенски племена ще избият 10 000 камили??????Уро.!. ди!!!!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай сега щото животните си търсят водата, да ги избиваме. Ега ти логиката. Е нема токово животно като човека.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е бива ли това бе, аман... Тва си е чудовищно.
20
4
 
14
 
! Отговори
Стьопа преди 4 години
Камилите после кенгурата и накрая ще се окажат и самите аборигени заплаха
19
2
 
24
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ПЪРВИТЕ заселници в Австралия докарват сгтада с камили, за да използват като работи животни. След индустриализацията, камилите станали ненужни и са изоставени сами в дивата природата. Камилите стават диви животни, развъждат се неконтролируемо и достигат стотици хиляди.
18
9
 
7
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Арабите много много отдавна не използват камили г-н зелен фанатик с нетрадиционна сексуална ориентация. Пък и да се преместят 5 000 камили от Австралия в Близкия изток, ще струва милиони.
17
2
 
12
 
! Отговори
Един преди 4 години
След "Великата война с емутата", австралийските военни обявяват нова, този път на камилите. Щото с емутата не станаха достатъчно за рeзил...
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КонстантинМного лесно ще избият 5000 камили, всъщност трябва да изтреби цялата им популация в Австралия, защото са инвазивен вид, без естествен враг. Такива ревьовци като теб, лишени от мозък, не са способни да решат нито един проблем, напротив вие само създавате такива. Когато на карта е поставен здравето и живота на хората, нищо друго няма значение. Австралия в случая е пример за разум, нещо все по-рядко срещано в екоталибанското ни настояще.