Мирните преговори на враждуващите в Либия неуспешни

Има напредък, но не стигнаха до споразумение в Москва
14 яну 2020 07:09, Александър Попов
6
 Мирните преговори на враждуващите в Либия неуспешни
Снимка: БГНЕС
Преговорите за договаряне на безусловно и безсрочно спиране на огъня в Либия не се увенчаха с пробив, въпреки че на тях бе постигнат напредък, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс и БТА.
 
Премиерът на Правителството на националното съгласие в Триполи Файез Сарадж и ръководителят на Висшия държавен съвет на Либия Халед ал Мешри са подписали споразумението за спирането на огъня, но Халифа Хафтар, командващият Либийската национална армия, която се опитва да превземе столицата Триполи, е поискал още време, за да обмисли въпроса.
Още по темата
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Хафтар е поискал време за размисъл по споразумението до днес сутринта.
 
Лидерите на враждуващите лагери в Либия проведоха в Москва непреки мирни преговори. Русия и Турция призоваха двата лагера да подпишат обвързващо споразумение за примирие, с което да бъде сложен край на продължаващата от девет месеца война и да бъде отворен пътят за стабилизиране на ситуацията в Либия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Сергей ЛавровЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мирните преговори между враждуващите в Либия групировки и висши военни и висши дипломати на Русия и Турция започнаха вчера. Халифа Хафтар не подписа примирието и взе пауза до тази сутрин. Крайно прибързано и неразумно е в 07:09 ч. на 14.01. Мирните преговори в Москва да се наричат неуспешни.