Ердоган към Атина: Нарушителят в региона се опитва да дава уроци

Гърция иска ЕС да анулира споразумението за морските граници
19 яну 2020 16:37, Анисия Иванова
116
Ердоган към Атина: Нарушителят в региона се опитва да дава уроци
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Гърция преувеличава, че не е поканена на срещата в Берлин за Либия, и казва, че министър-председателят на страната Кириакос Мицотакис предприема "грешни стъпки“, като покани командира на Либийската национална армия (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар за преговори в Атина, пише електронното издание на вестник Kathimerini.

"Що се отнася до правилните стъпки, парадоксално е, че обичайният нарушител на международното право в нашия регион се опитва да дава уроци", заявиха от министерството на външните работи на Гърция.

„Основен ангажимент на Гърция е да предприема стъпки, които да гарантират сигурността и стабилността в региона, а не водене на политика чрез безпочвени и провокативни забележки“, добавиха от министерството.

Гърция предупреди Европейския съюз, че ще наложи вето на всяко решение, взето в Берлин, ако на срещата на върха не бъде анулирано споразумението между Турция и Либия за морските граници.

Но изглежда, че на срещата в Берлин няма да бъдат обсъждани морските граници, като фокусът на срещата ще бъде споразумение за прекратяване на военните действия в Либия, съобщи "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
18
 
15
 
! Отговори
Работник преди 4 години
Да, успя да вкара Турция в голямата политика
2
26
 
23
 
! Отговори
АлиЧауш преди 4 години
Давай Ердо мачкай. Най големият император и майстор на шах мат
1
27
 
27
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
а значи турция не е нарушител с действията си около кипър?да не изреждам другите 100 нередности