Ердоган към Атина: Нарушителят в региона се опитва да дава уроци

Гърция иска ЕС да анулира споразумението за морските граници
19 яну 2020 16:37, Анисия Иванова
116
Ердоган към Атина: Нарушителят в региона се опитва да дава уроци
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Гърция преувеличава, че не е поканена на срещата в Берлин за Либия, и казва, че министър-председателят на страната Кириакос Мицотакис предприема "грешни стъпки“, като покани командира на Либийската национална армия (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар за преговори в Атина, пише електронното издание на вестник Kathimerini.

"Що се отнася до правилните стъпки, парадоксално е, че обичайният нарушител на международното право в нашия регион се опитва да дава уроци", заявиха от министерството на външните работи на Гърция.

„Основен ангажимент на Гърция е да предприема стъпки, които да гарантират сигурността и стабилността в региона, а не водене на политика чрез безпочвени и провокативни забележки“, добавиха от министерството.

Гърция предупреди Европейския съюз, че ще наложи вето на всяко решение, взето в Берлин, ако на срещата на върха не бъде анулирано споразумението между Турция и Либия за морските граници.

Но изглежда, че на срещата в Берлин няма да бъдат обсъждани морските граници, като фокусът на срещата ще бъде споразумение за прекратяване на военните действия в Либия, съобщи "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Н мързела и страхлива България чака както винаги да и хвърлят някое кокалце другите
22
3
 
10
 
! Отговори
Шипка преди 4 години
Най-добрия урок е на Шипка! Хаха
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
реджеп иведик няма да е сам, има още един реджепин, който прилича на него.
20
2
 
10
 
! Отговори
Велислав Дърев преди 4 години
Това не са думи на Ерджолан към Атина...А ТОЧНО И КОРЕННО ОБРАТНОТО --- ДУМИТЕ НА ГЪРЦИЯ (АТИНА) >>> КЪМ ЕРДЖОЛАН (Турция) !ОПРАВЕТЕ СЕ , ОПРАВЕТЕ СИ ЗАГЛАВИЕТО ..
19
8
 
5
 
! Отговори
Иван Вазов преди 4 години
Великогръцки шовинизъм се лекува най-успешно и незабавно с две мили и благи думи: "На нож" и "Ура"
18
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган е проклятието на турците. Тоя човек буквално може така да съсипе Турция, че турците да бъдат изхвърлени извън географските граници на Европа и да се създаде Велик Кюрдистан. Турците накрая ще страдат заради шовинизма и имперските си амбиции. Осъзнай се Ердогане, не сме в 14ти век. Вече не можеш да си правиш, каквото си искаш в модерния свят. Има САЩ, има Русия. Никой няма да остави някакви анадолски диваци да си развяват коня. Между другото и гърците не са стока. Гърци и турци са изм...
17
15
 
15
 
! Отговори
Мюмюн преди 4 години
Реджепа не е добре с простата и сърцето.Скоро ще дойде друг ",Реджеп",който ще върне уволнените генерали и други чиновници,вкарвани в затвора от Ердоган.Зет МУ и други приближени ще бъдат съдени и вкарани в освободените килии ,в които са били военните!
16
11
 
11
 
! Отговори
Петю преди 4 години
Първо да те питам какво е Кубилай-името ти ли,и другото зад Гърция е Израел и САЩда ти кажа честно- зле е за Турция.Ако искаш вярвай но това е.Лека нощ
15
8
 
3
 
! Отговори
Карл Танер преди 4 години
Точно така. Не могат. Защото са съюзници в момента.
14
5
 
12
 
! Отговори
Константин преди 4 години
До Карл ТанерИ това какво общо има? Не могат да воюват ли? Като са в НАТО, защо са такива големи врагове. Нато какво регулира в техните отношения. хахах Ще поживеем и видим.
13
10
 
8
 
! Отговори
Карл Танер преди 4 години
Константине, Гърция и Турция са част от НАТО. Какви те гонят ?
12
10
 
29
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Моето мнение е, че Турция ще победи при една война, но ще загинат хора и от двете страни, гръцката армия е сериозна, но турската е по-силна. И при една война, хората бягащи от Турция и Гърция, къде мислите, че ще бягат, ако не в България. Мамата ще си ***. Турция са голяма сила 80 милиона с нарастване на население, всички се съобразяват с тях. Гърците имат толкова проблеми, и толкова заеми, така им го натаковаха на тях.
11
36
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоан днес е седнал около голямата маса и решава каква ще е съдбата на Либия. Някой да е питал за мнението на криводзуурлатия балкански амджъкаалия, бил той булггарак или гръколак?! Цоцайте си там джибрицата и не се навирайте между шамарите, после да няма почервенели вратове и посинели очи!
10
31
 
23
 
! Отговори
Kubilay преди 4 години
Гърците по-добре сами да се откажат от газопровода, който мислят с Италия и Израел. Да осъзнаят, че реалностите са други и не му е време да се чепкат с по-силните. Защото, ако зад Израел е САЩ, а Италия е далече, те много бързо могат да го отнесат. Ще се събудят, а на Кос и Лесбос се вее отново аленият байрак. Това може да сране всеки момент, може би утре, може и по-рано, както казва Ердо! Една нощ ще дойдем внезапно.
9
20
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган, за добро или лошо-буквално съсипва Турция. Като вкара страната в конфронтация с всички държави-и малки и големи. Ще мине време след като го свалят от власт да се нормализират отношенията....
8
9
 
9
 
! Отговори
Махо преди 4 години
Един е рогатия и неговия пророк ам - гъл .!.
7
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганюДай да ги чуем някои от тия 100 нередности бе гей ***! Много обичам да чета коментарите на балакнските криводзуррлати амджъфкаазлийски зарзаватчии по международните морски правни норми.
6
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такаи не се научихте, че няма правила, морал и закони. Силния и този който може си прави каквото иска - историяа го е доказала от римско време още !
5
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще кънтят ушите на Мицотакис от Смански шамари бой бой бой
4
17
 
40
 
! Отговори
СПАРТАК преди 4 години
Гърция не е никакъв фактор в региона. Затова е целият вой. От страх че Турция и България могат да предявят претенции към изконни техни територии незаконно окупирани от Гърция. Остров Тасос и Самотраки са български, както и цяла североизточна Гърция е историческа част от България. Времето за разплата и уреждане на сметките приближава неумолимо и паника и студ обхващат етиопските клеппари.