КНДР обърна гръб на ядрените договорености със САЩ

Причината била враждебната американска политика
21 яну 2020 21:20, Елка Василева
26
КНДР обърна гръб на ядрените договорености със САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Северна Корея заяви днес, че след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация, вече няма да се чувства обвързана със своите ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Не виждаме основания повече да сме едностранно обвързани от ангажименти, които другата страна не спазва", каза на конференция по разоръжаването под егидата на ООН Чжу Йон Чхол, съветник в севернокорейското представителство към световната организация в Женева.

Той обвини САЩ в прилагане на "най-бруталните и нечовешки санкции". "Ако САЩ упорито продължават с тази враждебна политика към КНДР, никога няма да има денуклеаризация на Корейския полуостров", даде да се разбере севернокорейският дипломат.

Той предупреди, че "в случай, че САЩ се опитват да наложат едностранните си искания и упорстват в налагането на санкции, Северна Корея може да бъде принудена да поеме по друг път".

Севернокорейският дипломат не даде повече подробности./БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 4 години
До Анонимен"Тръмп е тръгнал натам."Това му бяха предизборните обещания но той се отказа от тях. Сега си е чист ционист нео-либерал/нео-консерватор прости тутка на изра ел.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Василев е прав, СК и Иран са национал-социалисти преди това Кадафи и Садам. Путин също се опитва да направи национал-социализъм, но още няма стабилна нация. Тръмп е тръгнал натам. Израел въобще е еталон в това отношение. Само европейците са като слепи котета.
21
1
 
9
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Да селяни прости, животът е жесток, Северна Корея е по антикомунистическа страна от САЩ и това не е официалната истина, а е скриатата истина!!!Вие какво си мислете, че с евроатлантическата офшорна демокрацията ще преборите комунизма, ами селяндурчета да ви кажа честно, не ви се получава вече 30 години!!!Това са двете страни на една и съща монета!Селяни прости, да ви кажа че режима при Тодор Живков беше по антикомунистически от сегашната евроатлантическа демокрация!Селяни, вие сте валат!ЦРУ!
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз май не е виждал отблизо боен дрон. Ще види, може би.
19
0
 
2
 
! Отговори
! преди 4 години
До ВасилевИзлагаш се! За какво ти плащам бе! И грамотно не можеш да пишеш! Вземай буквара и почвай! Всичко съм ти дал наготово! Не остана никой грамотен да може да работи за мен!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До съветВярно е, че Божията ръка е дълга. За тебе стига и един по къс сап.
17
0
 
4
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
До ВасилевНаучи се да пишеш грамотно. Гнусно е да ти чете човек изреченията с правописни грешки. Да не си бил някое чедо на комунистически дерибеи (сега от управляващите им наследници)? Купи си един грамотен човек да ти редактира прocтотиите!
16
2
 
2
 
! Отговори
съвет преди 4 години
До 12 АнонименНе се ли усещаш, че ти е широко отворена устата. Ръката на бога е дълга...
15
7
 
6
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Селяни прости, правите ли разлика между организираният комунистически еврейски комунизъм и севернокорейския национализъм!!!???Това е най-антикомунистическият строй в момента на Земята, заедно с този на аятоласите от Иран, и не подлежи на никакви теории и дискусии, защото това е точно така!!!Животът е жесток селяни прости!!!Агент Лайъл Фланари!ЦРУ!!!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стар виц:От къде Америка знаеха че ирак има ядрени оръжия , че да нахлуятОтговор: пазят си касовия бон
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран , северна кореа... кой още ще ядоса Трумп. Накрая врено ще гръмнем заради малоумщината му и егото
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Да не би днес руският сифилистик да има рожден ден, или сифилиса го е довършил на тази дата? Ако е второто, моите съболезнования на марксист-ленинците да им се връща.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представяте ли си ако опука някой самолетоносач на Тръмп! Ще вземе да стане като в Иран... Ще се врътне и ще каже, че им е дал урок...Че ония ако му опраскат 30-40 ракети ядрени по градовете... и ще стане егати политиката на "джандаре"
10
1
 
3
 
! Отговори
Язе преди 4 години
До Анонимен 6Оти са не оплодиш у северните си част. Ако не моеш сам - пиши у ИНЕТо - се шъ съ намери некой да та опраи... че нема да моеш да зАспиш...
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък на мене ми се иска в Северна Корея да открият нефт и те тогава голем смех ще падне...
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда че ориза в КНДР е на привършване и Ким започва да се прави на интересен с цел да изкрънка някой кораб с храна от Тръмп.
7
2
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
едностранни санкци са еднакви на обявяване на война. Аз ако съм Ким ще ги тресна с няколко ракети ... ако имам
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днешния ден е празник за свободните хора по света закърмени с идеите на Маркс и Енгелс и водени от великия Ленин
5
0
 
15
 
! Отговори
Язе преди 4 години
К'ви са тия ора бе! Да не сакат да слушат чичо Тръп! Он е млого Умен и Красив! И сака да сте добре! Деееева тия шашови курейци!
4
7
 
5
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Няма дума "договорености" на български.Има договори(писмени) и договорки (устни). Моля полурускинята-калкулатор да си филтрира речта от русизми.