Тръмп от Давос: Заплахата с мита ще осигури сделка с Европа

Европейските лидери нямали друга възможност
22 яну 2020 16:37, Ния Христова
24
Тръмп от Давос: Заплахата с мита ще осигури сделка с Европа
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп е уверен, че САЩ ще постигне ново търговско споразумение с Европа, съобщава Bloomberg TV Bulgaria. Като аргумeнт за думите си той даде уточнението, че лидерите в Европа нямат друг избор, освен да сключат сделка като отговор на заплахата за въвеждането на мита върху вноса на автомобили от САЩ.

Тръмп се похвали, че е провел разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на Световния икономически форум във вторник.

"Казах - вижте, ако не получим нищо, ще трябва да предприема действия и това ще бъдат много високи мита за автомобилите и други неща, които идват в страната ни", коментира Тръмп думите си към Урсула фон дер Лайен по време на интервю за CNBC, излъчено в сряда сутринта.

Той добави, че няма нужда от паника сред инвеститорите при перспективата за мита за европейските автомобили.

„Ще сключим сделка, защото те нямат избор ”, добави Тръмп.

На втория ден от икономическия форим в Давос Доналд Тръмп е присъствал на закуска с различни представители на бизнеси. Закуската се провела при затворени врати. Тръмп е изтъкнал, че намаляването на данъците, дерегулацията и търговската сделка са неща, за които той се е погрижил да предостави на корпоративния сектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
0
 
! Отговори
ето защо преди 4 години
Защо си давам мнението за президент на чужда държава? Освен дето имам право на мнение, има и друго. Прекалено много неща зависят от САЩ, за да си мълча. При една светомвна война по вина на американски президент моята държава и моят народ могат да пострадат, което ми дава всяко морално право да търся сметка от подпалвачите на война. От САЩ се очаква да доминира над агресивни държави като Северна Корея и Иран. И да има мир.
21
1
 
4
 
! Отговори
импийчмънт преди 4 години
Много солидно основание за импийчмънт на Тръмп е разпалването на война, засягаща САЩ и грозяща да прерасне в световна война! Веднъж Тръмп се провали с Ким Чен Ун, втори път - с Хаменей. Това е провал за Тръмп, след като нито една от тези държави не е прекратила ядрените си плавоне, сипе заплахи и Тръмп не постига нищо. Той не е српособен на друго, освен на насилиуе и война. Трябва ви друг президент!
20
0
 
2
 
! Отговори
Земя вика Тръмп преди 4 години
И това го казва некадърникът Тръмп, когото вече два пъти изваждам от огъня в Азия! Скъпи мои американци! Ако вие не си импийчнете Тръмп, аз ще започвам постингите си с "Тръмп трябва да падне!" Само за едно кратко време беше на косъм да ви вкара във война със Северна Корея и с Иран, като и зад двете тия държави стои Русия! И до момента нещата в Азия са затлачени, а Иран ви се подиграва заради некадърния ви президент.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам нищо против да изнесем Боко Бъчвата към щатите.Без мито.Няма да липсва на никого тва.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпелът се изживява като командир, но скоро ще пробва земната гравитация.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да ги вдига те клиентите на въпросните основно луксозни автомобили са другите милионери дето играе голф с тях айде да видим как ще им обясни че ще дават заради него повече пари тоя ход ще удари основно по Щатите не по Европа и с него Тръмп ще си вбеси богатите съюзници и ще си намали и без това спадащия шанс за преизбиране това е президента с най-рекордно неодобрение само половин година след избирането си в историята на САЩ и с тия тъпотии хич не си подобрява положението.
16
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Понеже българите не изнасяме нищо за Щатите, няма за какво да се притесняваме.
15
1
 
9
 
! Отговори
Кокал преди 4 години
Проблемът в тази изтъркана заплаха на Тръмп е, че европейските стоки, които се продават в Америка, са предимно луксозни и са повече въпрос на класа, отколкото на цена. Американският милионер няма да си купи Корвет вместо Порше, защото ще му се смеят в кънтри клуба. Мацките няма да спрат да пият френско шампанско, само защото Тръмп му е вдигнал митото. Просто американските баровци ще се бръкнат малко по-дълбоко, но няма да си снижат стандартите.
14
3
 
9
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
Щатите изведоха Великобритания от ЕС, защото предстоят големи извращения с него. Не знам какво им обещаха, но в момента англичаните са лапнали по щатите. Рижият ще опита да подчини света в рамките на мандата си. Това значи, че извиването на ръце тепърва започва и да ви кажа Европа не е подготвена за мащаба му. Великобритания ще се ползва с преференции в следващите ходове. Чакат ги да излязат, за да започне истинската лудница.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа внася в САЩ стоки за 150милиарда и повече.и така е повече от 70 Години.докога ще се хрантутят от Америка?
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
толкова нагъл, арогантен, безпардонен, расистт, фашистт рядко може да се види на свобода и още по-рядко на такъв висок пост. безпрецедентно говорене, обиди, хули, самохвали и голи обвинения. това е новата световна политика. нивото е направо махленско, тип наш Лойко
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
той нека да си ги затрива щатите, те да му търсят сметка, но ефекта върху световния мир и живот, включително климата е твърде твърде негативен и неприемлив
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този затрива щатите със светлинна скорост. 2/3 от пазара на чипове и софтуер беше Китай. С тези мита и забрани този пазар беше изгубен. Китай изхвърли американските чипове и софтуер от продуктите си. За изравняване на търговския баланс Китай ще внася ГМО соя и царевица, за фураж. Товя няма да помогне на технологчните компании обаче. И митата за европейски автомобили няма да възкресят Детройт. Щатите с Тръмп още един мандат ще станат втора Русия - износ само на суровини.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглият Тръмп трябва да бъде отстранен възможно по-скоро, докато не е нанесъл още щети на световния мир, икономика и живота на планетата!!!
8
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп си гледа неговите интереси, а Европа нейните. Това не е изнудване , а търговия. След като вноса на Американски коли са с високи мита , защо вноса на Европейските да не са. Да не би Макрон и Меркел да са по силни от Тръмп. Както клекнаха Китай така и те ще клекнат .
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според бай Дончо икономиката на САЩ никога не е била по-добре. Но тогава защо налага мита?
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако клекнат на тия откровени изнудвания значи са за *** т.нар. ръководители на ЕК
5
2
 
16
 
! Отговори
Свободен българин преди 4 години
Нагличко, не мислите ли?
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битката между Старият свят и Новият свят.Старият свят трябва да забрави Новият свят.Неоколумб трябва да закрие Америка.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европа е окупирана територия след 45 година!