31 станаха жертвите на силния трус в Турция

Общо 45 души засега са изровени от отломките
26 яну 2020 09:07,
87
31 станаха жертвите на силния трус в Турция

Броят на загиналите в резултат на силното земетресение, което удари Източна Турция, се увеличи до 31 души, предава Anadolu Agency, като се позовава на информация на спасителните служби.

Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) съобщава, че до момента 1547 души са ранени, а спасителите продължават да търсят оцелели изпод развалините.

Още по темата

Общо 45 души са спасени, включително жена, 17 часа след като нейната къща се срути.

От Дирекцията заявиха, че в спасителните операции участват повече от 3,433 души, специално оборудване и кучета.

Екип от геодезисти оцени щетите, причинени от земетресението, като първоначалните данни сочат, че 76 сгради са напълно разрушени, 42 са повредени, а 425 имат малки щети.

Земетресението с магнитуд от 6,8 по скалата на Рихтер разтърси провинция Елязъг. Ударът се усети и в съседни страни, включително в Сирия и Грузия. Повече от 530 вторични труса бяха усетени в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 52 Кълвач, къде ми беше обяснено? В онова обяснение, че са живяли заедно двете пелемена ли, смoтaняк? Я виж къде се намира Украйна и Къде се намира Туркменистан и да видим как са живяли заедно двете племена, бе тъъъпанар!)))
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи ми какво общо имат като са на разстояние 1500 километра и ги делят две морета- Каспийско и Черно море?? Кажи, ве разбирач?----Нееее, дели ги Атлантическия океан, защото българите идват от Америка, както вече стана ясно.
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"обясни ми какво общо има племето Кайъ с прабългарите?"Е колко пъти да ти се обяснява. Вече поне 6 пъти ти беше обяснено. Ти бавнорaзвиващ ли си?
43
12
 
5
 
! Отговори
Котьо преди 4 години
Дай Боже всеки ден да ги тресе и не по 40 ,ам по 4000 да ги броят.Свещ в черквата ще запаля. Супер стана!
42
5
 
7
 
! Отговори
турчин преди 4 години
Жертвите станаха 35,повод *** да удари една ракия довечера...
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 49Хайде , бе ***...обясни ми какво общо има племето Кайъ с прабългарите? Едните са населявали земите на днешен Туркменистан, а прабългарите земите около река Днепър в Украйна. Кажи ми какво общо имат като са на разстояние 1500 километра и ги делят две морета- Каспийско и Черно море?? Кажи, ве разбирач?
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега последно пра-българите от Кубрат ли започват или от Аспарух или от Атила, царе ли са или ханове? Имало ли е 2-ри век пра-българи предвождани от Атила, след като господинчото с куцата история твърди, че България е създадена 681 при Аспарух и според него не съществуват българи преди нещо да бъде основано като държава България. Също както не съществуват според него тюрки от Кайъ, преди да се преселят в Мала Азия. Ахахахаха :)))
39
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега последно Хан Кубрат от Монголия ли е, от Днешна Украйна или от ......., че нещо не можах да разбера от коментарите???)))
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Даже съм чел в някои, че прабългарите идвали от земите на Монголия...толкова са жалки!"Което е абсолютната истина. Хората участващи в т.нар. "велико преселение на народите", почти нямат някакви съществени държавни обединения. Имат размиващи се едни с други племенни съюзи, при които едни племена се вливат от един съюз в друг в зависимост къде могат да прокопсат. В племенник на българските ханове, първият хан се счита за хунският владетел Атила.
37
2
 
15
 
! Отговори
Kurt преди 4 години
Българина със злобата си вече копае дъното!Нямаш вода,нямаш заплати,нямаш пенсии,нямаш здравеопазване,нямаш,справедлив съд,и още много....Как може да се радвате на чужда трагедия,врочем и в България да стане пак ще се радвате щот 80% нали знаете......
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 42 Какъв северен Кавказ те гони? Племето Кайъ идва от земите на днешен Туркменистан.
35
5
 
1
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Тук никога никво Българе не е имало а сме си от край време помаци. Траките са били и те мюсюлмани
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 41 Колкото и да иронизираш, не можеш да прикриеш гафовете на *** написали учебниците по история. Даже съм чел в някои, че прабългарите идвали от земите на Монголия...толкова са жалки!
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Племето Кайъ отива в Мала Азия, но преди това живее в земите над Северен Кавказ.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че Аспарух идва от Северна Америка. И той не може да е имал баща с турска титла "Хан". Той е създаден от две майки, не е имал баща! И стига сте го наричали Хан Аспарух! Той е бил Цар Аспарух! Спрете да вярвате на комунистически упебници по история, гледайте малко предавания за истинската история и ще разберете, че българите сме открили Америка, защото Аспарух е дал старите карти с които е дошъл на Балканите от Америка.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 39 Вярно ли племето Кайъ идва от Украйна, шмиргел? Идва от Туркмения...на 1500 километра където е погребан Кубрат. Какво общо имат прабългарите с племето Кайъ, ***?
30
1
 
17
 
! Отговори
Ахмет преди 4 години
Моля не пишете глупости. Статията е за земетресение, а вие се ядете кой е турчин кой е българин. На всякъде по света стават природни бедствия и на всякъде се съжалява за това и се поднасят събелознования.Всеки нормален човек не зависи от произхода си съжалява за случилото се а вие се занимавате с глупости. Аллах/ Господ/ никого да не наказва така.Аз вярвам , че много Българи също се нараниха от случилото се
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако не беше кууух, нямаше да вярваш на комунистическите измишльотини в учебниците, че Аспарух идва от Азия, а щеше да знаеш, че прабългарите никога не са се преселявали, а са си били винаги на Балканския п-в"Ауууу, вярно ли? Уааааууу!!! Сигурно Хан Кубрат, баща му е родом от Битоля, според теб. :))) Защо ли гробницата на Кубрат е открита в Мала Перешчепина в Украйна, зад Днестър чак? :))) Сигурно е тръгнал на пазар в Азия и се споминал в степите на днешна Украйна...
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 34 Ако не беше кууух, нямаше да вярваш на комунистическите измишльотини в учебниците, че Аспарух идва от Азия, а щеше да знаеш, че прабългарите никога не са се преселявали, а са си били винаги на Балканския п-в, гламав потурчен индивиде!
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Племето Кайъ идва 12- ти век по турските днешни земи, България е основана 7-ми век от Аспарух, бе неандерталееец потурчен!"Пи твоята логика, значи отричаш съществуването на пра-българи преди Аспарух... :))) Ахахаха!!! Не е лесно да си тттъъъппп!!!