Какъв е "мирният план" на Доналд Тръмп за Близкия изток?

Йерусалим остава столица на Израел
29 яну 2020 07:20, Нели Христова
21
Какъв е "мирният план" на Доналд Тръмп за Близкия изток?
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп представи дългоочаквания мирен план за Близкия изток. Целта му е да бъде уреден израелско-палестинския конфликт, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Тръмп заяви, че визията му представлява реалистично решение с две държави. Предвидено е Йерусалим да остане неделима столица на Израел, както и създаването на палестинска държава с ограничен суверенитет.

Американският държавен глава определи предложенията като "историческа възможност" за палестинците да постигнат независима държава. Той добави, че това може да е плоследната възможност, която имат.

Планът е съставен от 80 страници и беше представен в Белия дом в присъствието на премиера на Израел - Бенямин Нетаняху. Палестина не прима плана, а по Ивицата Газа бяха организирани протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посъветвал се е с американският Синедрион и сега предлага, като кифладжия на пазара:Който разбира, тук се спира! Хайде на мира народе! Насам, насам, днеска има, утре няма! Не остана, не остана!.Но и той ще търчи към къщи със запалени ***. Който е ръчкал въглените в тази кървава каша винаги е бягал към къщи със запалени ***.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мирния план на Тръмп е Тръмп на първо място и да направим Тръмп отново неприлично богат след кризата Америка на второ място по възможност мирна ако не пък кво толкова и война в близкия изток и ако крадене на петрол.Демек стария план.Обаче има даже вкус, сменил му е името имам конкретно.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откаде накаде града на трите религии ще е еврейска столица
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента на САЩ Бенямин Нетаняху и неговата куртизнатка Доналд Тръмп.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента на САЩ Бенямин Нетаняху.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това може да е последен шанс, но само докато САЩ са хегемон. А краят на тази хегемония вече се вижда и от слепите! След него ще се отворят много други възможности и не всички от тях ще са добри за евреите.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако днес Тръмп предложи справедлив план и за двете страни..."--------------Това са напразни и необосновани мечти. Обърни внимание на следния абзац"Американският държавен глава определи предложенията като "историческа възможност" за палестинците да постигнат независима държава. Той добави, че това може да е плоследната възможност, която имат."Всяко едно "мирно предложение" на хегемона, всъщност е ултиматум и заплаха.
10
1
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
До баба мараНа баба ти мартеничката па на тебе...
9
4
 
1
 
! Отговори
Планът на Тръмп преди 4 години
е неизпълним! Той няма да доведе до мир в региона. НА всеки 10 години ще се налага приемането на нов план и така до момента, в който Китай стане едноличен господар на света. Тогава ще се реализира последният план за региона, но ако предишните не са справедливи спрямо палестинците, последният ще бъде несправедлив спрямо евреите. Ако днес Тръмп предложи справедлив план и за двете страни, поредица от следващи планове няма да има! А Тръмп ще влезе в историята. Дони, не изпускай шанса!
8
2
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Мирен план по американски-нищо ново под слънцето,не Тръмп я е измислил тая работа.И нека войната продължи,както се казва.Току виж някой подарил на палестинците ядрено оръжие....
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо, това дето го представяш "мирен план" ли е или "мирният" ти план?
6
4
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
сащ и мирен план това са несъвместими понятия
5
0
 
5
 
! Отговори
Д-р Бабути преди 4 години
До 3 -ти Анонимен...Абе то тва е специален крем със стимуланти, нали виждаш кви странични ефекти се получават!
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Планът е в стил битият -бит и т. н. Ами какъв да е?Все пак Израел е спечелил всички обявени или не войни.Международно право, стандарти,права са ала бала,единственото право все още е правото на по-силният.
3
6
 
11
 
! Отговори
Жо преди 4 години
НЕ МОЖЕ една държава да е "независима" и (едновременно с това) да е с "ограничен суверенитет". Хем не зависиш, хем зависиш.Когато суверенитет е ограничен от някой, независимо кой, държавата е зависима.Преди години Леонид Брежнев създаде доктрината за "Ограничен суверенитет".Тази доктрина определяше, че СОЦ-държавите не може сами да решават своите проблемни въпроси, без мнението и разрешението на СССР. Тази доктрина беше оправданието за нахлуването на съветски войски в Чехосовакия през 1968 г.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе тоя се маже с нещо светлосиньо около очите. На всички снимки си личи.
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Палестина не прима плана. Той е едностанен и несправедлив.